Trädgårdsdagboken, vecka 16

(null) Blåsippan ute i Roslagsbackarna stå, niger och säger att nu är det vår... Det kyliga vädret har fått våren att bromsa in. Det gillar jag. Ett tag gick det alldeles för fort när körsbärsträden i Kungsträdgården blommar samtidigt med scilla, krokus, blåsippor och vitsippor.  

I lördags var det kyliga undertoner, ja egentligen kändes det kallt fastän det var 6 plusgrader. Vi hängde på låset till Ulriksdals slottsträdgård. Vi hade tänkt oss gå njutlänge bland raderna men besöket blev ändå rätt kort. Det blev en schersmin och ett större uppstammat syrénträd. Herr J spontanköpte också några smörbollar. Så styrde vi kosan till landet. 

När sonen är på läger vill vi alltid maximera tiden vi har från fredag kväll till söndag eftermiddag. Och på agendan står flera trädgårdsprojekt på både fram- och baksidan. Bakom parkeringen och gästhuset har gärdsgården nästan helt smulats sönder. Trots att vi försökte rätta upp den efter stormen såg det så stökigt ut. Vi bestämde oss för att ta bort den delen och planterade en schersmin.  (null)
Bakom alléträden gick gärdsgården vidare bakom gästhuset. Som vanligt glömmer jag att ta bilder före. Och högen har vi flyttat till ena kortsidan på huset.
(null)
Jag är så glad över att vi byggde den här blomlådan. Till vänster växer den ljuvligaste rosen, Ghislaine de Féligonde, med aprikosa blommor. I lådan har jag ytterst kantnepeta, narcisser och tulpaner längst in mot väggen.  längst till höger växer en kaprifol. Vi får se om rådjuren knipsar mina tulpaner eller om narcisser och nepetor skyddar dem i år igen. 
(null)
Det är vår i korgen på altanen. Fint med hyacinter och penséer. 
(null)
Nu är utesäsongen här och vår Aleovera har fått ny kruka och har fått flytta ut. Den trivdes väldigt väl i den här hörnan förra året så den får flytta tillbaka hit. 

Just nu vill jag bara vara på landet. Jag vill vara utomhus i trädgården, påta och pyssla med olika trädgårdsprojekt. 

(null)
När solen låg på här idag så var det säkert hundratals vilda bin här som smaskade på scillorna. Underbart. 
(null)
Som vanlig går jag som en äggsjuk höna och tittar till stjärnmagnolian. Den tar god tid på sig, men tänk vad vackert det blir snart. Kanske redan nästa helg?

(null)     
En av årets stora glädjeämnen är den flod av blåsippor vi har fått på vår tomt efter Alfrida. 

#1 - - Anonym:

Bästa tiden är nu när allt börjar spricka ut!
Hoppas du får ha dina tulpaner i fred från rådjuren ;)

Svar: Visst är den bästa tiden nu. Vi har väldigt mycket rådjur på tomten, så jag hoppas, hoppas att de undviker mina tulpaner. Penséerna på trappan är avknipsade, men inte tulpanknopparna
Ann-Charlotte

#2 - - Anonym:

Bussigt att de lämnade tulpanknopparna;)
Hos mig går de så nära att de nästan tittar in i fönstrena.
Kan i princip bara ha lavendel och påskliljor.

Svar: Ja, rackarna. Jag ropar inte hej än, men om det lyckas i år igen så blir jag glad
Ann-Charlotte