Polaris Antik

(null)
Vilken tur att jag har sparat ett riktigt ögongodis till en dag då jag behövde lite antikt i bloggen. Dessutom är det en av mina stilmässigt närmaste ideal. Polaris Antik, jag tar en av varje, tack! 

Det blev ingen Antikmässa för mig i år. Det fungerade helt enkelt inte tajmingmässigt med jobb och privatliv. Vilken tur att jag har sparat på bilderna från 2019 och 2018. Jag skulle helt enkelt kunna flytta rätt in i montern. Valet av möbler och föremål är helt enkelt perfekt. Hade jag inte en klåfingrig son skulle mina bord vara fyllda av spännande stilleben och travar av böcker. Nu behöver jag ha ganska tåliga och mindre unika föremål i armhöjd eller på behörigt avstånd där Hobbiten sveper förbi. 

Stella Polaris Antik delar numera showroom med Walles

(null)
Här syns hela montern. Sisalmattor ger ett modernare och lättare intryck. 
(null)
Det vansinnigt vackra biblioteksbordet med doriska kolonnben i mahogny är ett riktigt blickfång. 
(null)
Ett fint litet stilleben. 
(null)
Dekorativa kakelplattor i den kinesiskt blåa färg som för mig är den vackraste. 
(null)
Casoletter är något som står på min önskelista. Gärna den här äggformade empirehistorien. Som du kanske vet döljer sig  en ljusmanschett i locket på casoletten. De kan alltså användas som både ljusstake och prydnadsföremål på ett dukat bord. Tänk dig dessa äggformade vita på en ljusgrön duk till påsk? Eller tillsammans med ett dito dignande fruktfat fyllt av clementiner till jul. 
(null)
Hela montern i all sin prakt. 
(null)
Så här såg Polaris monter ut år 2018. Kan man helt enkelt leva utan ett biblioteksbord som detta? I min fantasis dockskåp möblerar jag mitt. 
(null)

(null)


Foto: Anncha, stiligahem.se