I säsong påsk

Glad påsk

(null)     
Fina och varsamma dagar önskade bloggvännen Inger mig. Jag tyckte mycket om uttrycket. Så jag vill passa på att önska er alla fina och varsamma påskdagar, trots allt.

Påsken är förknippad med mycket goda minnen, som att öppna upp fritidshus. Jag tänker på alla år som vi samlades i Hornbæk hela familjen, även något år med alla våra barn och spiste påskefrokost med den danska släkten. 

Jag tänker på åren med Solåkra då det alltid var med en viss bävan vi öppnade upp huset i skogen som stått tomt i ett halvår. Vad hade hänt? Skulle den gamla hydroforen komma igång? Har det varit musfritt? Har körsbärsträden klarat sig? Hur många mullvadshögar finns det? Och dygnet innan alla textilier blivit torra och varma. Vi åkte alltid ned med bilen sprängfylld av ting. Ofta med något inköp eller två från Ulriksdals slottsträdgård som skulle planteras. 

Och jag tänker på senare års påskar då vi återupptagit den danska frokostraditionen, fast på min systers lantställe i mellanskärgården. Sju kusiner, alla pojkar och tre generationer. Äggletning i trädgården som sonens mormor och kusinernas farmor ordnar med. 

När påsken ligger i april är det också födelsedagar på schemat: Herr J den 11:e, sonen och min pappa den 12:e och min bror den 18:e. Jag är omgiven av vädurar. Nu tror jag inte på horoskop sådär värst. Jag tror mer på Gud. För mig är påsken också en tid för reflektion och tacksamhet. Långfredagen ska vara långsam och utan konsumtion, men huset ska vara fyllt av blommor. Ett och annat marsipansägg från Anton Berg slinker också ned. 
(null)
Bonbonjären och porslinsägget kommer från Kählers serie Hammershøi Easter.  Foto: Kähler

#1 - - Anonym:

Glad Påsk finaste vän.😘🐣🐣🐣

Svar: Stort tack och detsamma önskar jag dig
Ann-Charlotte

#2 - - Inger:

Varsam, varsamhet. Orden rymmer så mycket.
Omsluten av värme och eftertanke.
Vandra varsamt genom den här dagen.
Den hälsningen försöker jag ta till mig själv, men även ge andra i min närhet.
Viktigare än någonsin just i dessa dagar, ja alltid föresten.

Vilka fina påskminnen du har tillsammans med nära och kära.

Denna påskhelg kommer att se annorlunda ut för många av oss. Hoppas vi kan se tillbaka på den och se att vi ändå fick med oss något annat som vi kan ta till oss och lära av.
Själva har vi fått in corona i familjen, det stämmer till ännu mer eftertanke.

Den lilla skålen på bilden, den symboliserar något vackert och varsamt för mig just nu. Den skulle jag minnas med alldeles speciella känslor, just den här påsken.

Än en gång.
Varsamma dagar önskar jag dig och din familj.Svar: Jag tror att det annorlunda också kan vara bra, så länge man är öppen för det. Önskar dig en fin helg och hoppas på en snart tillfrisknande i din familj.
Ann-Charlotte