Drömmen om en vedeldad badtunna

(null) 
Ett av mina topp fem önskemål när vi letade hus var att få ett badkar. Jag är den frusna typen, så tanken på att bli uppvärmd så det ångar från kroppen tilltalar mig. När vi i framtiden planerade att göra om vårt badrum på Roslagsbacken skulle det bli av. Nu blir det inte så. Den självklara längtan efter ett badkar har ersatts med drömmen om ett vedeldat utespa. 

Foto: Skärgårdstunnan

Det finns många anledningar till att vi tänkt om. Dels känns det inte riktigt försvarbart att fylla upp ett badkar som sedan bara spolas ut, även om vi har kommunalt vatten och avlopp. Och dels längtar jag efter naturupplevelsen. Att ligga i ett varmt bad och blicka upp mot en klar och sval stjärnhimmel känns som återhämtning och en aktivitet för hela familjen. Dessutom har vi en fin utsikt över sundet. Det är herr J som planterat tanken hos mig och nu har jag smittats. 

Den variant som herr J siktat in sig på har ett eget reningsverk så att man kan återanvända vattnet när det väl har fyllts upp. Det känns som en vettig investering. Och så tänker vi oss en variant där man eldar med ved. 

Tänk att något som inte ens fanns på listan plötsligt kan kännas så självklar. En stor anledning är att vi fick en helt ny baksida på tomten med fin eftermiddags och kvällssol i samband med Alfrida. Det finns inte något ont som inte för med sig något gott. 

Nåväl allt detta ligger i en obestämd framtid, en sådan framtid som kanske inte ens blir av. Och det är helt okej. På stiligahem finns det utrymme för drömmar. Efter några somrar med stora investeringar och återställning av huset, så har vi bestämt att ta det någorlunda lugnt. Nästa projekt här blir ett kök.
  
(null)
Foto: inspiredbythis.com 

På min topp fem lista fanns drömmen om ett badkar. Vad var de andra önskemålen? Max en timmes resväg, en glasveranda (eller orangeri /växthus)  och ett arbetsrum till herr J och havsglimt. Vi letade både länge och väl, förlorade några budgivningar och var på väg att ge upp. Men i maj för tre år  sedan hittade vi vår egen Backe i Roslagen.