Mina val: Barstolar x 6

(null)

Vi håller på att planera vårt nya kök, där vi kommer att ha en bardisk med fyra sittplatser.  Jag har tittat ganska länge på barstolar och tycker att det är svårt. Här har jag valt sex stycken med ganska olika uttryck. 

Vi vill att köket ska kännas modernt och ändå passa i furuparadiset. Det blir släta luckor. Vita överskåp och gröna underskåp. Det blir nog en rostfri bänk och så funderar vi på träbänk till baren. 

Och så är det detta med stolar. Det finns ett stort utbud av stolar på pinniga ben av stål och det vill jag inte ha här. Maken vill gärna ha snurrstolar men många av dem ger en retrolook a la 50-tals diner och det passar inte hos oss. Det måste vara praktiskt och avtorkningsbart, på grund av sonen. 

Om du har tips så får du gärna tipsa i kommentarsfältet. Ni brukar alltid hjälpa mig att tänja på mina egna idéer och ge nya infallsvinklar. Kanske t o m ändra mig när det gäller pinnabenen. 


(null)
1. Barstol K65 i björk av Alvar Aalto för Artek | De här klassiska stolarna var faktiskt min första tanke. Jag vill gärna knyta an till all furu och binda ihop det omålade med det målade i furuparadiset så känns det ärligt med trä. Då kan vi fläska på med stålbänk och valfri yta på bardelen, samtidigt är jag lite tveksam. 
(null)

2. Barstol Navy Counter stool för Emeco | Det här är mitt mest exklusiva förslag. Jag tycker om både formen och materialet. En stol som funkar i skärgårdsmiljö. 
(null)
3. Blaise stool i valnöt för Actona | Den här har jag inte sett live och jag vet inte om foten är tillräckligt stadig, annars tycker jag att den är ganska fin. Känns lite flygplats-bar.

(null)

4. Bar stool 118 av Sebastian Herkner för Thonet | Tyckte att det var kul att ta med en modernare stol från legendariska Thonet. Jag gillar att stolen är enkel i formgivningen. Någon rottingsits blir det dock inte hos oss. 
(null)

5. Barstol Form låg av Simon Legald för Normann Copenhagen |  Det här är som ett mellanting mellan pall och stol. Det tilltalar mig att den kan skjutas under bänken och samtidigt ge stöd vid ryggen. Är den för trist?

(null)
6. Nerd stool av David Geckeler för Muuto | En stol som känns enkel i formgivningen utan att ta för sig för mycket. Det kanske skulle bli fint. Eller så är det här en stol jag skulle tröttna på.