Den gröna tråden x 3

(null) 
Inspiration kommer för det mesta i formen av en idé som jag tar vidare och tolkar på mitt sätt. Men ibland vill jag bara sno idén rakt av. I det här huset finns det flera smarta lösningar som hamnar direkt på att göra-själv-listan på både kort och längre sikt. 

Den gröna färgen på bordet har helt rätt nyans för vårt nya kök på landet, en grön lång måttsydd heltäckningsmatta till vår biblioteksgång och de fina buteljbruna ljusstakarna tar jag med mig från interiören. 
  (null)
Jag vill nog ha mer mönster och fler färger på landet, men jag påminns om hur lite av en färg som behövs för att det ska kännas som om det hänger ihop. Bordet har en grön färg som tilltalar mig i kulören. När vi gör nytt kök någon gång nästa år ska det fortsätta att vara grönt. Funderar på en kulör närmare denna. Den ligger nära  Övedsgrön. Här gillar jag också "teburkarna" på rad i glada färger.
(null)
De fina ljusbuteljerna på rad fastnar jag för. De påminner om "3 Green Bottles" vaser som formgavs år 1992 av Jasper Morrison för det italienska varumärket Cappellini och som jag alltid tyckt mycket om. Den bruna färgen blir ombonad och på landet kan jag tänka mig dito ljusstakar mellan pelargonerna på min framtida glasveranda. Jag sparar idén, så får jag se om det passar när tiden kommer. Gillar också ljuslampetten. Ska hålla ögonen öppna efter sådana till landet.
(null)
En lång grön matta. Vi har beställt måttsydda heltäckningsmattor till vardagsrum och hall på landet och även en hemma i stan. Att jag inte tänkt på att det kunde vara fint att  sy en i en färg. Varför inte grönt! I vårt bibliotek har vi  den här barometern
(null)
Ibland behöver man se en bild för att se. Jag har köpt gardintyg och kuddfodral till vårt sovrum, men velat lite när det gäller överkast. Men när jag ser det här tänker jag att sammet kanske inte blir så tokigt ändå. Den här skogsgröna färgen är inte för blå och inte för gul, utan har rätt nyans. Nu gäller det bara att hitta den.

Foto: Sjönära | hus på Bastuholmen