Nyfyndade tekoppar

(null)
Herr J fyndade den här teservisen i stengods när vi besökte hans snart 97-åriga farmor. Serien Karelia är formgiven av Anja Jaatinen-Winqvist på 1970-talet för Arabia. Jag gillar som bekant chokladbrunt.  Den bruna randen är i helt rätt ton och i kombination med den enkla formen passar de både oss och furuparadiset.  

Jag minns när vi letade helgboende, att jag hoppades på en annan sorts hus än vårt bedårande röda torp med såpade golv som vi älskat. Jag ville tänja på gränserna kring min egen inredningssmak och ta mig an en utmaning. Vårt furuparadis från 1970-talet uppfyllde alla våra behov - även ur den synvinkeln. 

Jag är som bekant mer för antikviteter än retro när det kommer till det egna hemmet. Men någon liten detalj här och där som knyter an till byggåret i timmerstugan  tycker jag passar. Och de här passar oss perfekt. 
(null)
Anja Jaatinen-Winqvist jobbade som studio-formgivare för Arabia under 20 år. Men det blev också några serier bruksföremål. Kaira (ränder på mitten) och Karelia är hennes mest kända mönster. har bland annat formgivit " Marina " och "Saara". 

#1 - - Karin:

Fina. Det ser gott ut att dricka te ur dem.
Jag följer med glädje era förehavanden i helgboendet!
Hälsa
Karin

Svar: Så kul att du gillar att följa livet i furuparadiset. Förhoppningsvis hittar ni er plats snart. Önskar dig en trevlig kväll
Stiligahem

#2 - - Chrispat:

What are the best Alternative Investment Managers in the United States like Alpha Z Advisors [url=http://www.alphazadvisors.com]best Alternative Investment[/url]

#3 - - Frida G Svensson:

så himla fina! och ser goda att dricka ur!

Svar: Tack Frida, ser fram emot att prova dem nästa gång vi är på landet. Det blir nog kaffe i de här. Till te behövs en större kopp.
Stiligahem