A few of my favorite things

(null)

Jag tycker om mitt hem och de saker jag har. I eftermiddag när solen kröp fram bakom regntunga skyar fastnade mina ögon på en golvvas som jag fått efter min farmor av min pappa. Jag tycker om allt med den. 

Pioner och körsbärskvistar är bland det finaste jag vet, inte minst när det sitter på en vas från Kina. Den här stod lite undanskymd i farmors hall som paraplyställ. Hos mig också. Men så flyttade jag in den bredvid mitt röda skåp. Och så blev den mer synlig. Och idag har jag närstuderat alla motiven runt om. 
(null)
Jag funderar just nu på färgskala i sovrummet på landet. Jag blir inspirerad av de turkos, limegröna, bruna och rosa nyanserna i vasen. 
(null)

Det mest klimatsmarta man kan göra är att botanisera och njuta av de saker man har. Köper man något man längtat efter och önskat sig länge tröttnar man inte i första taget. Och ibland kan man se saker man haft länge i nytt ljus. 
(null)

(null)

#1 - - Karin:

Underbart vacker vas eller kanske rättare sagt urna. Åh, som jag håller med dig där med att verkligen bara inhandla det som man har längtat efter. Om det har gått några månader eller till och med år och kärleken består då är det dags att öppna plånboken. Önskar dig en fin kväll. Hälsn Karin

Svar: Ja, jag vi tror båda på slow decoration. Efter två år snart på landet har vi fortfarande vare sig gardiner eller överkast till vårt sovrum på landet, exempelvis. Jag velar kring färgsättningen och har inte riktigt hittat rätt tyger. Man måste känna in och längta. Det är bra för människan. Trevlig helg Karin
Stiligahem