Fornasetti: Teste Antiche

(null)
Ni som följt mig ett tag vet att jag har ett alldeles särskilt gott öga till Fornasettis underbara värld. Jag gillar inte allt, men det jag gillar har stor inverkan. Jag håller en bevakning på ordet på olika auktionssajter, men trots det är det ändå rätt sällan som något kvalar in på önskelistan. Men nu har min fantastiska man ropat in en av dessa som en överraskning till mig. 

Han är galen min man. Generös och alldeles underbar. Jag råkade visa paraplystället på bild för herr J. Det var kul att få dela med mig av ett föremål som är intressant. Vi delar ofta med oss av bilder på föremål och interiörer vi gillar, så jag tänkte inte mer på det. Maken kunde däremot inte släppa tanken och budade hem den. Ikväll kunde han inte hålla sig. Han gör mig galen emellanåt och jobbar på tok för mycket, men han är också ovanligt fantastisk. Här i dagarna har vi känt varandra i femton år. Jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. 
(null)

Motivet på paraplystället heter "Teste antiche" det vill säga antika huvuden. Mönstret ritades på 1950-talet av Piero Fornasetti, enligt auktionshuset Christies. Vårt "umbrellastand" är också tillverkat på 1950-talet, vilket gör mig lite extra glad. Det är kul att köpa något av de första föremålen i serien. 

Den har måtten: 28 ¾ in. (73 cm.) hög; 18 ½ in. (47 cm.) bred; 7 in. (18 cm.) djup. Det kommer bli fint i vår hall med de gula, orange och gröna tonerna
(null)
Ja, jo det är inte bara en dekorativ plåt, utan den funkar för paraplyer också. 
(null)
En detalj jag tycker mycket om. Foto: Auctionet

Mer om Fornasetti på stiligahem#1 - - Anonym:

Snällhet och omtanke. Vackra ord och handling.

#2 - - Anonym:

Snällhet och omtanke. Vackra ord och handling.

Svar: Visst är det mycket omtanke bakom. Herr J är en väldigt generös person.
Stiligahem

#3 - - annika stiernstedt:

Ett konstverk även utan paraplyer! Lyckliga du! Faiblessen för Fornasetti är ytterligare något som vi delar.
Bra början på veckan.
Hälsningar Annika

Svar: Den gör sig fantastiskt fint i hallen. Det ser ut som om den alltid varit där. Frågan är om jag kommer att ställa några paraplyer där.
Stiligahem

#4 - - Anonym:

Hej!
Blir man inte lite matt av ett paraplyställ för 17000 sek? När tar världen slut? Nej, jag är inte avundsjuk. Jag är glad och tacksam över livet utan paraplyställ
för 17000 sek.

#5 - - Anonym:

Hej!
Blir man inte lite matt av ett paraplyställ för 17000 sek? När tar världen slut? Nej, jag är inte avundsjuk. Jag är glad och tacksam över livet utan paraplyställ
för 17000 sek.

Svar: Hej Anonym, det är tur att vi blir glada och uppskattar olika saker. För mig är det ett vintage konstföremål i perfekt skick och något jag kommer att bli glad av varje dag när jag kommer hem under många år framöver. Jag har fått den i present och vet inte vad den kostar. Galenskap för en är pirrande lycka för en annan. Vi väljer olika utifrån våra förutsättningar och intressen.
Stiligahem

#6 - - Lisbeth :

Vilken fantastisk present den kommer du att ha glädje av i många år,
och vilken omtänksam man du har.
Jag är själv otroligt intresserad av antikviteter och design och har en del dyra och vackra saker men jag har aldrig ångrat mina dyra inköp

Svar: Nej de dyrare inköpen ångrar man aldrig. Varje dag nu när jag öppnar dörren ser jag föremålet, blir jublande glad och så tänker jag, så älskad jag är. Det är dubbel glädje det. Materiella ting kan inte köpa lycka, men vackra ting är en fröjd.
Stiligahem