The tree has entered the building


(null)
I helgen infann sig julstämningen trots att det är 3-4 grader varmt och regn. Vi åt årets första julbord i Eksjö under lördagen och när vi kom tillbaka till Stockholm köpte vi gran. 
(null)

En av de viktigaste ingredienserna för både mig och herr J är granen. Under många år har jag varit traditionen trogen att klä granen dagen före julafton, men i år har vi alltså klätt granen tredje advent. I jul växlar vi mellan stad och land och då kan vi njuta nu av granen när den är som finast. Så resonerar vi. 
(null)

(null)

Traditionsenligt är graninköpet en familjeaktivitet. Det finns fyra fem granförsäljare i vårt närområde och endast ett fåtal granar som är tre meter plus. Dessutom vill jag absolut ha en klassisk rödgran. Jag tycker att det är vackrast i vår lägenhet. Med åren är vi ganska synkade kring vad vi vill ha. Jag strävar efter en tät lite kottformad variant. Vissa jular har vi behövt besöka alla innan vi hittat en passande, men i år slog vi till vid första besöket. Den unge granförsäljaren var dessutom hur trevlig som helst. Det här är kanske den vackraste gran vi haft. Men så säger jag varje år. 

I år hade jag en idé om att ha mest grönt, men ju närmare julen jag kommer desto mer rött smyger sig på. 
(null)     
Nu doftar det gran i hela lägenheten. I år är det blandade känslor när jag känner den intensiva doften av gran. Som ni kanske minns ägnade vi årets första månader med att röja på tomten efter stormen Alfrida. Cirka 30 fullstora granar föll på vår tomt. Vi kände oss nästan marinerade av doften och vansinnigt trött på all barr överallt. Julglädjen blandas med lite lätt granångest. Jisses vad vi släpade. 
(null)#1 - - Inger:

Så vackert och stämningsfullt.
Fridsam jul till hela familjen!

Svar: Stort tack Inger. Jag önskar dig en fröjdefull jul
Ann-Charlotte J