Havsörnar i ram och en flodhäst

(null)

I våras fick jag två fina litografitryck ur Skandinaviska foglar från 1859 av min väninna Anneli, som besökte mig här på Roslagsbacken. Direkt när jag såg dem föreställde jag mig bruna ramar. Sedan dess har jag letat på loppisar och i butiker. Häromveckan var jag inne på Zara Home och hittade de alldeles perfekta. Nu hänger de i vårt sovrum på landet.

(null)

Det är lite lustigt egentligen. Först målade vi stora delar av Roslagsbacken ljust och nu tillför vi en hel del brunt igen. Ganska medvetet skulle jag vilja påstå. Det bruna binder ihop det målade med det omålade. Av samma anledning tillför jag vitt i de furufärgade delarna. 

Vårt sovrum på landet vätter mot norr. Av husets alla rum såg jag potential de flesta, utom vårt sovrum som jag till och med ogillade. Det fanns faktiskt inget sympatiskt alls med rummet. Det framstod som ett rum med en mycket märklig fönsterplacering, lite halvt snett och en dörr mot altanen som hade en glugg. Det var ett mörkt genomgångsrum. Jag tänkte att jag får leva med det. Och det är okej. Vi ska ju ändå bara sova där. Det blev en stor skillnad med en ljus väggfärg och helglasade dörrar. Och med växtplanscher på väggarna och en hylla, så har vi lyckats balansera rummet så vi trivs ganska bra.  
(null) 
#1 - - Inger:

Så perfekta ramar till de fina litografierna.
Bilden på sängbord med den fina kompositionen, sängen är så harmonisk och vacker. Berörande.
Lycka att ha ett sådant ställe att komma till och som ni har lyckats förädla.

Svar: Tack så mycket för dina vänliga ord. Jag tycker också att det börjar bli fint här. Vi går långsamt fram när det gäller detaljer. Tar det pö om pö och inväntar det rätta. Önskar dig en fin trettonhelg
Ann-Charlotte J