God jul anno 1908

(null)
Jag hämtar min julinspiration från nr 14:2019 av Sköna hem av så många skäl. Först och främst för att hus från omkring 1910 har en alldeles särskild plats i mitt hjärta. Arkitekturen från den här perioden slår helt i takt med mitt inre och jag älskar bara allt. Väggpaneler, rejäla proportioner, fönster och lite lagom dekorativt. Bara den här hallen med sitt kassettak får full pott. 

Så tyckte jag om bilderna och julens gröna och röda dekorationer mot en gråbeige bakgrund. Jag tycker väldigt mycket om en naturlig jul med granris och kottar i röda band. Så ser det aldrig ut hemma hos mig, men det tilltalar mig. 

Och så läste jag reportaget och kände instinktivt att detta är en person jag gillar. Jag gillar att soffan de har är från 90-talet, nedsutten och har överlevt hoppande barn och att ägarinnan struntar i trender och vill ha kök separat och inte "open plan". Hon bjuder på dig själv och verkar jordnära. 

"Jag ville ha det i ett traditionellt avskilt rum och inte som en del av en öppen planlösning. Det skulle ha stora skåp där hushålls-maskinerna och porslinet kunde döljas. Jag vet att jag är alldeles för rörig av mig för att ha öppna hyllor"

(null)


(null)
Så himla charmigt med linneduk och detaljer i rött och mässing. 
(null)

(null)

Foto: Sköna hem