/ Inspiration: lantliv /

1700-tal i Altuna

(null)

Om det blir något ytterligare hus så blir det nog lite mer 1700-tal. Både jag och maken dras till möbler och föremål från perioden. Kulturlandskap med öppna fält och stora lövträd som detta gör verkligen sitt till. Finfint på alla sätt. 

Huset har enligt uppgift uppförts år 1795 med stomme i liggande trä. Golven är alla massiva trägolv som vitpigmenterats och såpats

(null)    
Tapeten är från Borås tapeters Karlslundsserie och heter Tessin. Den är bedårande och särskilt tillsammans med ockragula toner och  engelskt rött
(null) 
Klassiska hissgardiner är nästan vackrast till den här typen av miljöer. Att välja ett enfärgat linnetyg ger ett mer modernt intryck än klassiska rutor. 
(null)

(null)
Första intrycket gör mycket. Det här är en hall i min smak. Jag är själv ganska förtjust i färgade hallar. De varma ockrafärgade dörrarna ger värme. Föreställ dig ett schackrutemålat golv i mjuka grå nyanser eller varför inte grått och ockragult?
(null)
Klassisk matsalsgrupp i gustaviansk stil. Lampetterna ser ut att vara från Ikeas 1700-tals serie som togs fram tillsammans med Lars Sjöberg och Nationalmuseum för 20 år sedan. 
(null)
En liten handmålad detalj bidrar till charmen. Ett tag, för drygt tio år när den lantliga trenden med målade texter och schabloner på väggarna var precis överallt blev det too much. Lagom är bäst
(null)
Mina ögon dras inte till stilleben utan till den fina låskolven. Älskar den här typen av detaljer
(null)
En liten fin sal. Här vill man dricka te, förkovra sig i en bok eller skriva ett brev. Heja analoga aktiviteter. 
(null)
(null)
Att använda tyg i stället för dörrar (garderob och tvättställskomod) ger också en lantlig och mjukare känsla till rummet. Jag tycker också att idén med duschkabin och garderob i ett är värd att spara. 
(null)
Matta mitt på golvet och en sittgrupp på den. Måste själv alltid påminna mig om att möblera från mitten. 
(null)
Inspiration! Så fint på alla sätt. Hade nog kanske satsat på större krukor men annars är det tipp topp. 
(null)

Foto: Era Sweden
#1 / / Anonym:

He!
Vilket finr hus! Huset passar dig och din familj bättre. Allt är äkta, allt är gediget. Det finns inget finare än 1700-tal. Om du redan nu tittar på andra hus är valet självklart. Huset är en pärla och det är bara att flytta in. Det mesta i inredningen och trädgården är redan givet. Det finns en vilsam självklarhet i detta hus. Vilket vackert ljus dessutom.

Svar: Visst är det ett fint hus, och du har nog rätt i att det egentligen mer är vår typ. men vi ska inte sälja vårt furuparadis. Vi trivs väldigt bra i Norrtäljetrakterna och området där. Men i mina dagdrömmar har jag många hus och njuter av att se så fint andra gjort det. Hoppas detta hus hittar en bra ny ägare
Stiligahem

#2 / / Lisa.O:

Där skulle jag med kunna flytta in direkt helt underbart ju.
1700 talet är helt Fantastiskt .

Svar: Jag blev också väldigt förtjust både i interiör och exteriören. Så fint på alla sätt och vis
Stiligahem

#3 / / Karin :

Så fantastiskt underbart! Vilka pärlor som finns där ute i vårt vackra land.

Svar: Visst är det fint! Det finns nästan inte en grej jag skulle vilja ändra
Stiligahem