/ Byggnadsvård / Roslagsbacken /

Renovering: Äntligen nya dörrar och fönster

(null)

Så kom äntligen dagen då vår atriumterrass får ett nytt utseende. Nya sovrumsdörrar, ett glasparti vid biblioteket och dubbeldörrar från köket, allt ut mot altanen.  Dessutom nya fönster i vardagsrummet, en sektion vätter också mot altanen. Det här är den första omfattande externa förändringen vi gör. Efter detta tar vi sats för att bygga glasveranda av uterummet och så ommålning.

(null)
Jag och våra byggare började dagen vid bygghandeln för att hämta upp leveransen och låna släp. Vår bygghandel ligger så fint vid vattnet. Det var en perfekt morgon i strålande sol och 25 grader varmt. Sinnebilden för verksamheter i en skärgårdsmiljö. 

Det är alltid lite pirrigt med beställningar. Det är nästan alltid något som saknas, krånglar eller blir fel. Den här gången ser allt ut att funka. 

Här är några glimtar från före...
(null)
(null)
Dörrarna till sovrummen
(null)
Vardagsrumsfönster med vädringslucka, dörren till köket och fönstret i biblioteket.
(null)

...och en bild av nuläget 
(null)
Här åker fönstren och dörrar på släpkärra
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Foto: Anncha, stiligahem.se


#1 / / Anonym:

Heja heja!

Svar: Det känns så kul och spännande att äntligen vara igång
Stiligahem

#2 / / Karin :

Så fint det kommer att bli!

Svar: Fönster gör så mycket. Tack så mycket
Stiligahem

#3 / / Annika Stiernstedt:

Vilket lyft! Jättefint! Finns få saker som gör sådan skillnad som snygga fönster. Inte bara för exteriören utan också hur ljuset kommer in i rummen. De heltäckande fönsterdörrarna kommer att ge en mycket vacker spegling av solljuset på golvet i sovrummet, som dessutom kommer att upplevas som mycket större. Klokt av er att prioritera fönstren. Så roligt att följa hur ni förvandlar Roslagbacken till ert eget ställe.
Kram
Annika

Svar: Du har så rätt, Annika. Redan nu har vårt sovrum gått från att vara det tristaste rummet till en plats man vill vara på. Jag ser så mycket fram emot att det blir klart
Stiligahem