Arkitektur: Aula Medica

Aula Medica. Foto: Henrik Trygg/Stockholm Business Region
Ett av de mest spännande projekten i Stockholm just nu är byggandet av Hagastaden. Det är en helt ny stadsdel som byggs över E4 på gränsen mellan två städer; Solna och Stockholm och det ska bli ett medicinskt centrum för det som kallas Life Science - medicinsk teknik. Kronan på verket är Aula Medica, Karolinska institutets nya Aula, som är ritad av Wingårdh Arkitekter.
 
När jag såg Aula Medica första gången tappade jag nästan hakan. Den vackra formen på byggnaden, de trekantiga fönstrena som flirtade lite med triangelformen från Sergels Torg och det spännande samspelet mellan den äldre röda gården och den supermoderna. Och lika vackert är det inuti.
 
Wingård har gjort överhängande byggnader tidigare i Stockholm, som inte direkt har klickat med mig. Men det här. Här Gert, har du fått in en fullträff. Det är inte bara jag som tycker det. Huset stod klart 2013 och utsågs till Årets Bygge 2014  av tidningen Byggindustrin. Du som inte har möjlighet att komma till Stockholm kan uppleva byggnaden på en virtuell tur. 
#1 - - Hanna:

Håller helt med, det är verkligen en häftig byggnad! Har dock bara sett utsidan, men du har haft den äran att få se den invändigt också?

Svar: Den är lika fin inuti. Så kul att du gillar...
Stiligahem.se