3 x sänggavel


Ibland behöver man gå tillbaka till ursprunget för att bestämma framåt. Tittade på mitt moodboard för sovrummet och tänkte att jag nog ville få in något  mer orange. Och nu vet jag vad det ska vara. Det gäller bara att övertyga maken. Han jublade inte direkt över idén.
 
Vårt sovrum ligger i ena änden av tre rum i fil. När skjutdörrarna står öppna, vilket de för det mesta gör, skulle det behövas ett blickfång som håller ihop och samlar intrycken, tycker jag. Särskilt nu när väggarna blivit grå och för att binda ihop den mönstrade rullgardinen med resten av inredningen. Jag har hela tiden tänkt att det ska vara någon väggdekoration. Men så såg jag en sänggavel klädd i sammet och gillade känslan den gav. Bilden (inte här) visade en beigefärgad men jag vill ha en orange - en djupt apelsinorange headboard.
 
När det gäller inspiration är det ofta så med mig. Jag "kopierar" sällan rakt av, utan ser något som sätter igång associationsbanorna. Och den här gången gick tankebanan till en idé jag hade för ganska länge sedan. Jag hade precis hade fått hem mitt orange skåp och övervägde att klä om min nya soffa i ett orange sammetstyg jag sett. Det blev inte så den gången, men tanken på en pall eller något i ett sådant tyg har hängt med i tankarna sedan dess. Sammet ger ett melerat intryck där färgen upplevs olika beroende på från vilket håll man tittar.
Här kan man se en inredning som påminner en del om den färggrund jag själv har. Gråbruna toner med rostorange accenter. Fast jag vill nog ha en något klarare orange. En bänk vid fotänden och en bergere skulle jag också kunna tänka mig
Fin orange färg som binds i hop med en kudde och två taburetter.
 


#1 - - Annika Stiernstedt:

Du har kommit en bra bit på väg med sovrummet nu. Eftersom din orange sänggavel är i blickfånget i rummen i fil, jättevackert, så kan du sätta några tavlor ovanför sänggaveln. Det är snyggt och balanserar bra på den annars tomma väggen ovanför sängan. "The eye must travel"
hälsningar Annika

Svar: Precis så... Ögat måste ledas vidare - och tror du inte att det ska vara något vilsamt. Har en bild som är på uppförstoring som jag tror kanske funkar. Tack så mycket för support Annika. Och trevlig helg!
Stiligahem.se