Arkitektur: Grev Turegatan 8


Jag brukar ondgöra mig över att det bara byggs trista lådor i Stockholm. Att vi saknar spännande arkitektur. Därför är jag faktiskt glad när jag ser något nytt och tilltalande. Visst flirtar detta med Art Deco, men det känns ändå väldigt nytt och vackert.
 
Huset, som ligger på Grev Turegatan 8 i Stockholm är ritad av Vera Arkitekter på uppdrag av Wallenstam och är just nu en av de tio finalisterna i  Stockholms stads utmärkelse Årets Byggnad 2015. När det gäller den här byggnaden gillar jag kontrasten mellan det kantiga yttre och de rundade formerna på innergården. Jag bara gillar allt. Och självklart har jag gått in och röstat.
 
Och så började jag att tänka på just Stockholm och arkitektur. På andra nya byggnader som jag känner mig stolt över. För visserligen saknar Stockholm nya landmärken. Ikonbyggnader som blir besöksmål och kanske rentav reseanledningar. Men där under ytan finns faktiskt flera stycken riktigt coola byggnader. Och därför kommer jag de två nästkommande onsdagarna publicera två ytterligare favoriter.
 
Foto: Tord Rikard Söderström
 
 
#1 - - Ninni:

Mitt favvo ämne❤️ Tack vännen

Svar: Kul att du gillar det. Huset är snyggt också
Stiligahem.se