Enhetlighet

Enfärgat behöver inte bli tråkigt. Tvärt om upplevs det vilsamt för ögat och harmoniskt. Precis det man vill eftersträva i ett sommarställe. I det här fritidshuset har man valt en genomgående färg inomhus, grått, och en färg på utsidan, svart. Det finns många goda ideer att inspireras av - inte minst till ett sommarnöje. Personligen hade jag kanske valt en accentfärg som dragit mer mot det gula eller röda istället för det lila och varit mer sparsmakad med det svarta, men det är också detaljer. 
Paneler och golv i samma riktning ger ett genomtänkt och enhetligt intryck. Fint med vitt kök till det grå. Gillar särskilt den tydliga gränsen mellan det vita putsen och den liggande panelen. Det hade inte alls blivit lika snyggt om man satt panel ovanför köksskåpen.
Fint att måla in balkarna i samma färg och sängbordet. Gillar också att man följt samma linjer i garderoberna.
Enhetligheten i de liggande panelerna fortsätter även här på garderoberna. Vansinnigt snygg mönsterpassning. 
Fint att man målat in den väggfasta sängen i samma varma gråa färg. 
Det svarta dominerar ute. Snyggt att man låtit den öppna spisen kontrastera i vitt och att man inte bara målat spisen vit utan att dra ut det vita under hela innertaket. Mycket elegant fritidshus.
Detalj av den öppna spisen med det vita innertaket. Det vanliga är att måla foder och fönster vita. Men genom att låta allt bli svart har man fått ett modernt uttryck. 
Gillar skarpt mönstret på planket runt uteduschen. Både skyddande och samtidigt har duscharen god utsikt.

Svart dominerar på utsidan.

Foto: Per Jansson fastighetsmäklare