/ Trädgård /

Gröna fingrar

När utomhustemperaturen går över fem plusgrader, fåglarna kvittrar på eftermiddagen och marken är snöfri. Då kliar det i de gröna fingrarna. Jag vill ut. Påta i jorden. Gräva. Se växterna få liv. Jag längtar till landet! Det gör maken med. Så nu till helgen bär det av. Jag tror aldrig att vi öppnat upp landet så här tidigt på året, men å andra sidan har det varit en ovanligt snöfattig vinter. 

Till saken hör att jag köpte vaniljfärgade och dubbla påskliljor när jag var i Amsterdam i höstas med min syster. Och jag längtar efter att få plantera dem och förhoppningsvis också se dem blomma snart.
 
När jag nu är inne på trädgårdsspåret, vill jag passa på att tipsa om en av mina favoritbloggar på området. Den drivs av den danske "havemanden" Claus Dalby som har en romantisk trädgård med ett överdåd man bara kan få på södra breddgrader. Hans trädgård är en riktig inspirationskälla och det är bloggen också. Här råder ingen minimalism, utan maximalism. Perfektion i färg- och formkombination. I Danmark är han känd för sitt tv-program och för sina trädgårdsböcker. Och på min önskelista står både trädgårdsbok och en tur till hans underbara "have".