/ Stiligahem besöker... /

Yacht med proveniens

(null)

Det blev en oförglömlig upplevelse att kryssa genom Stockholms skärgård på m/y Merceditas. Vinden låg i ryggen och solen värmde när vi tog oss fram genom öar, kobbar och skär. För femtio år sedan låg båten i medelhavet och hette Carestophal, efter barnen i familjen: Caroline, Stephanie och Albert. 

Motoryachten byggdes på uppdrag av Furst Rainier lll på 60-talet av välrenommerade italienska Cantieri Naval Benetti. Via några svenska familjer och ett antal ombyggnationer kom fartyget på 90-talet till den nuvarande familjen. Under några år och 14 000 timmar senare har familjen återställt lustjakten till helt perfekt skick. Och fortsätter att göra det. 

Det är inte bara båten som är restaurerad och lackad till fulländning. Maten och vinerna ombord är toppklass. Allt lagas från grunden i köket av Karen. Maken Peter är kapten.
(null)
Ni vet de där gångerna man bara njuter och först vid desserten kommer ihåg att dokumentera. Det här var en sådan gång. Vi åt en cheesecake till efterrätt och den var magisk. Allt var så vällagat och gott. Och vackert presenterat

Båten har plats för sex övernattande gäster i tre kojar med bad och toalett. Utöver det finns personalkojar. Och man kan sitta upp till 24 personer i salongen. Vi var 14 och det var gott om plats. 
(null)
M/y Merceditas har kajplats på Strandvägen. 
Nordic Yacht Charter

Stora salongen
(null)
Salongen dukad för middag.
(null)

Aktersalongen
(null)
Aktersalongen är i anslutning till den stora salongen. Här kan man inte kaffet efter middagen. Ljumma dagar tas sidokapellet bort så att man bara har ett litet tak. Från den här platsen kan man ta sig upp på en solterrass. 
(null)

För-piken
(null)
Här kan man avnjuta trevliga kvällar med kortspel och böcker.
(null)

En av sovhytterna
(null)

Det fantastiska lilla badrummet
(null)

(null)

(null)
Detalj från badrummet
(null)
Så välskött
(null)

(null)
Prinsessan Grace Kelly med barnen Caroline, Stephanie och Albert ombord Carostephal. Självklart tog vi också en bild från den här platsen, men den får stanna i det privata fotoalbumet. 

Foto: Anncha, stiligahem