/ Roslagsbacken /

Utemöblerna är på plats

(null)
Utemöblerna som fanns "klar för omedelbar leverans" tog två månader på sig. Och kom lagom till säsongen var slut i höstas. Bordet har vi använt i köket men stolarna har stått inpackade hela vintern. I helgen var det dags. Ni vet det där ordspråket "den som väntar på något gott". Så är det. 

Herr J brukar med ett leende kalla det arbetshelger. Blotta ordet brukade ge mig kalla kårar i början av vårt äktenskap, men innebörden har jag alltid gillat. Jag älskar utesäsongen. När han använde ordet de första gångerna var jag alltid tvungen att fråga om hans bild innehöll pauser i trädgårdsarbetet? Det gjorde det. Själv föredrog jag ordet trädgårdshelg. Olika betoningar, men samma innebörd har det visat sig. Man växer ihop i ett äktenskap och får en egen kultur. Och i vår är arbetshelger höjden av mys och lyx.  Nu tycker jag till och med om ordet. Den här helgen har vi haft en riktig arbetshelg, när sonen varit på läger. Det har blivit maximal analog gemenskap och minimal digital närvaro. Så håll därför tillgodo med mina ögonblicksbilder. Den kommande helgen som kommer ska jag fotografera lite mer och berätta om våra trädgårdsvisioner. 

(null)
Jag hann precis olja in stolar och bord före störtskuren. En efterlängtad sådan, inte minst med tanke på allt vi planterat. 
(null)
I lördags morse slog vi upp dörrarna, brassade på lite opera och suddade ut gränsen mellan ute och inne. Är så glad över att vi satsade på nya fönster och dörrar här. Ser fram emot del två ganska snart. 

#1 / / Madeleine:

Vilken härligt skyddad altan ni har. Har alltid drömt om en sådan..
Så roligt att följa din blogg och ser fram emot fler bilder från sommarhuset.
Trevlig helg!
Madeleine

Svar: Det är fantastiskt bra och praktiskt med ett u-format hus. Man får så bra överblick och en skyddad altan. Det är härligt att vara här från tidig vår. Varma sommarkvällar suddas gränsen mellan ute och inne ut. De tidigare ägarna satte upp en markis och den är guld värd. Trevlig helg
Stiligahem