/ Trädgård /

Trädgårdsinspiration sekelskifteshus

(null)

Ju mer jag lär mig om växter desto mer flyttas mitt intresse från blomman till bladen. Det är ju lövverket man lever med största delen av året. När Rich Landscapes  planerade trädgården till den här trädgården i Stockholm blev det också tonvikt på grönt. Det passar fint till arkitekturen i tegel från 1910. 

Vill man ha en lättskött och fin trädgård året om är det klokt att låta bladverket och formen får styra. Och att hitta växter som har lång blomning. Det här inspirerar mig också till att utveckla vår stadsträdgård som är byggd vid samma tid. Tack  @karinstockholm för tipset. 

Favoriter i min trädgård är dagliljor som har en härlig spretig grönska och daggkåpor som blir gröna kullar. De är fina hela säsongen, oavsett blomning. Fördelen är att de är lättodlade och inte heller behöver så mycket skötsel. Om man bara rensar rejält i början av säsongen behöver man inte göra så mycket sedan. 

(null)
Gatsten i en stadsträdgård är väldigt fint, särskilt när den är cirkelformad.
(null)
Jasper Morrissons formgav  "the thinking mans chair" 1988 för italienska Cappelini och den har jag tyckt om sedan jag såg den första gången. 
(null)
Ordnat och plymigt
(null)
Upphöjda rabatter
(null)
Lärkträ i plank och stora planteringskärl 
(null)
Träd som bygger siktdjup och ger trädgården tak
(null)

(null)
Husets sockel...
(null)
...och planteringskärlen har samma dimensioner
(null)
Stora buxbomsklot 
(null)

(null)

Foto: Rich Architects#1 / / Anonym:

Håller med dig helt. Grönt är skönt och oerhört rogivande. Lycka till med tomten. En vacker dag dyker jag upp Ancha.😉😉😉😘😘😘

#2 / / Karin:

Vilka härligt grönskande bilder du bjuder på här, grönt är verkligen skönt. Stenläggningar tillsammans med grönska är en vacker kombination. Tack för inspirationen. Trevlig helg från Karin

Svar: Älskar gatsten i kombo med grönska. Man behöver verkligen inte ha gräs överallt
Stiligahem