/ Inspiration: lantliv /

John Derian: lantligt rustikt på Manhattan

(null)
Brittiskt tantblommigt möter cowboy-tolkad skandinavism. Jag blir otroligt charmad av John Derians hem som syns i Architectural digest . John Derian har gjort sig känd för föremål med decoupagelook och via samarbetet med porslinsmakaren Astier de Villatte

Skulle jag vilja bo här? Möjligtvis en natt. Vill jag efterlikna stilen? Nej, tack. Ändå kan jag inte låta bli att sugas in i hans lekfulla fantasivärld och hämta inspiration. Och eftersom jag gillar en hel del av Derians föremål så var jag nyfiken på att se i vilken miljö han tänker sig dem. Och nu förstår jag.

Här levereras 35 procent amerikansk folklore, 20 procent brittisk florism, 20 procent holländska mästarna kombinerat med händers hantverk och stänk av gustavianska toner. Källor jag själv hämtar inspiration i från fast med andra valörer. Våra angreppssätt är också olika. Derians är bohemisk medan min är lite mer ordnad. 

Fast kärleken till det lekfulla delar vi, Derian och jag. Weronica skrev i veckan om att hennes stil är klassisk med en twist  Jag tyckte att det var intressant att läsa, och samlar mig för ett liknande inlägg. Den typ av lekfull trotsighet som finns i min inredning skulle snarare rubriken bli "klassiskt och något som skaver". Åtminstone strävar jag efter det. Jag skulle gärna lyfta in föremål av Derian i mitt hem för att bryta av och göra inredningen intressant. Sedan räcker det. Men inspirationen från inredningen får jag ändå. 

(null)
Öppna hyllor med porslin tilltalar. Jag får lust att duka bord och skapa mat. 
(null)
Dom en renässansmålning och ändå nutida
(null)

(null)

(null)

(null)     
Foto: Architectural digest