/ Roslagsbacken /

Roslagsbackens gästhus

  (null)
Vissa grejer skjuter jag upp till det är oundvikligt. Gästhuset behövde en omgång färg redan när vi flyttade in, men så kom stormen Alfrida och gjorde det hela oundvikligt. Här är kavalkad på före och efterbilder, inklusive hur gästhuset såg ut efter stormen. 

Nu ser allt så pittoreskt och perfekt ut, men för bara ett halvår sedan låg det tre stora granar, bara över gästhuset, två-tre ytterligare på parkeringen och sammanlagt över 30 träd på vår tomt. Och då har vi en  villatomt på 2500 kvadratmeter. Jag behöver repetera det för mig själv som ett mantra. Den här säsongen fotar jag inte så mycket, eftersom allt ser ut som en byggarbetsplats. 

Nu är gästhuset reparerat med delvis nytt plåttak och ny förstukvist. För någon helg sedan målade vi det i en matt svart färg. Jag målade också in fönsterfoder och knutar. Jag tycker att det ger ett modernt och harmoniskt uttryck. Eventuellt kan jag tänka mig att måla dörren i en avvikande färg, men det väntar jag med. 
(null)
Den här rosen har en kort blomning, bara en vecka, och i år lyckades jag pricka in rätta dagarna. 
(null)
(null)
Det är knappt man kan tro att bilden är tagen från samma vinkel. Så här såg det ut.  Körsbärsträdet till vänster i bild klarade sig. Även äppelträdet framför huset klarade sig ganska bra. 
(null)

Foto: Anncha, stiligahem.se

renovering
#1 / / Madeleine:

Otroligt att stugan klarade sig! Man kan inte tro att det är samma stuga efter ommålningen. Blev otroligt fint!
Jag ser gärna mer bilder från arbetet med din trädgård. Allt behöver inte vara helt perfekt...

Svar: Ja, visst blev det en stor skillnad. Tomten är verkligen a work in progress. Jag ska fotografera lite mer så får du se 😬
Stiligahem