/ Roslagsbacken /

Roslagsbackens fönsterprojekt 2018

(null)
Ja det är knappt man kan tro att det är samma plats! För oss var det självklart att öppna upp mot altanen och ganska obegripligt att man inte tagit tillvara på havsutsikten tidigare. Häng med på en före och efterresa.
(null)

(null)
Förra sommaren hade vi markisen utrullad för att få mer skugga. Det är verkligen helt underbart att kunna sitta här. Bordet har varit en trotjänare under många år och tillslut var det i lösbladssystem. 
(null)
Den tillsynes självklara glasväggen och dubbeldörrarna krävde ett stort elarbete där vi bland annat flyttade hela proppskåpet. Det var det värt. Även de mörkaste dagarna under vintern får vi fint dagsljus här. 
(null)
(null)
Bilden är tagen från vårt sovrumsfönster. Här kan jag ligga och läsa en bok och ha kontakt med hela huset. Bilden ovan visar nästan samma parti.
(null)
(null)
"Så bra att ni har boden så nära" var en vanlig kommentar när vänner besökte oss första gången och fick en husesyn. Idag ser man att det är en del av huset
(null)
Samma fönster fast från olika håll. Vi har ett motsvarande fönsterparti längs andra långsidan. Inget av fönstrena i vardagsrum, lilla rummet och arbets/gästrummet gick att öppna. Det blev ett fasligt jagande för att lotsa stackars humlor och fjärilar som kommit vilse. 
(null)

(null)
(null)
Samma vinkel och parti 
(null)
(null)

Så här såg det ut före och under byggprocessen 
vardagsrummet på insidan före och efter
biblioteket före och efter
mäklarbilderna på vårt hus


renovering
#1 / / Anonym:

Älskar ert fina hus. Ni har ögat som behövs!!!😘😘😘 ///G

Svar: Åh tack! Så trevligt att höra. Önskar dig en fin dag
Stiligahem

#2 / / Anonym:

Så otroligt fint ni gjort!

Svar: Åh tack så mycket. Vi är verkligen glada över det
Stiligahem

#3 / / Maria A:

Så imponerande! En så till synes enkel och kanske lite tråkig stuga har fått så vacker skrud! Bra jobbat! 😊

Svar: Tack så mycket. Så roligt att läsa. Vi är väldigt nöjda med hur det blev. Nu ska jag ut och plocka lite vinbär
Stiligahem

#4 / / Karin:

Hej!
Så fantastiskt fint det har blivit, vilken skillnad! Fönster är verkligen husets ögon och själ. Roligt när du har dokumenterat så bra med "före" bilder. Jag är tyvärr för otålig och vill helst inte se det "fula" så därför har jag sällan tagit några "före" bilder men det är bra som påminnelse för att se skillnaden. Kram

Svar: Skrattar lite för mig själv. Det bär mig emot att dokumentera före. De flesta förebilderna tog jag i all hast strax före fönstrena kom - och bara för att jag visste att jag skulle ångra mig annars. Jag får många frågor om vår trädgård och där har jag bara så svårt att visa hur det ser ut
Stiligahem