/ Stiligahem besöker... /

Besök på Kröns trädgård

(null)
Vädret är lite ostadigt. Det har varit så fina dagar den här sommaren att det inte gör något. Det är ganska skönt att vara inomhus också. Vi behövde något litet blickfång i trädgårdslandet och ytterligare en Schersmin.  Så vi gjorde en utflykt till Kröns trädgård på Väddö. 

Kröns trädgård ligger vid Väddös centralort Älmsta, i närheten av Väddö kanal. Det är en inspirerande handelsträdgård, både bohemisk och ordnad, med en charmig restaurang. Vackra dagar tar man sitt fika med sig ut i något av de hemliga trädgårdsrummen och sitter både avskiljt och inte. Gångarna svämmar över av magnifika daggkåpor, fjärilar och humlor surrar. Underbart. Vår son var på uselt humör så det var inte lätt att vare sig fotografera eller njuta av allt fint, men det här är ett utflyktsmål jag gärna återkommer till. 
Kröns trädgård
(null)

(null)
En av de många hemliga trädgårdarna på Kröns
(null)
Handelsträdgård med växter för alla lägen. 
(null)
Det finns inspirationsträdgårdar för alla områden. Här handlar det om kryddor och medicinalväxter. 
(null)
Köksträdgården på Kröns trädgård.
(null)
Restaurang och café. 
(null)
Jag drömmer om en klotpil. Den drömmen bekräftas här. Jag skulle kunna tänka mig en hängpil vid vattnet också. vansinnigt vackert. 
(null)
Ett stenkast från Kröns trädgård ligger Väddö gårdsmejeri som säljer goda ostar och en cheddarost till hamburgare som verkligen är värd en omväg. Och där kan man också fika.  I Älmsta kan man avnjuta en middag på deras hamburgerställe och glasskafé  Älskar närodlat. 

Väddö kanal
Överhuvudtaget är Älmsta ett ganska trevligt utflyktsmål när man lärt känna det. Det är mysigt att promenera längs kanalen. Den första kanalen lät byggas av Gustav Vasa  som år 1553 beordrade nio socknar att gå samman för att rensa och påla kanalen. Dagens kanal började grävas 1820 av soldater som kommenderades till detta arbete från olika regementen. År 1835 öppnades kanalen för trafik. 

trädgård