/ Allmänt /

Gott nytt år


(null)

S T O R T   T A C K, för att du är här och för kommentarer och gillningar under året. De betyder mycket. Att dela med sig av en text gör bloggandet socialt och det är en dimension som gör att jag fortfarande håller på. Tänk, mina första inlägg skrev jag i februari 2008. 

Jag illustrerar med Anna Petrus Janushuvud. Janus är en romersk gud som givit namn till Januari, årets första månad. Janus hade två huvuden, ett ungt som blickar framåt med hopp och ett gammalt som ser bakåt med vishet och erfarenhet. Det passar årets första månad att reflektera som Janus. Att ta med sig vishet och erfarenheter men också att möta dagen med nyfikenhet. 

Att måla med ord, sätta bokstäver på mina tankar och funderingar har alltid varit mitt sätt att vara kreativ. Jag är inte vidare dyi-pysslig och lagar hellre mat än bakar. Så reflekterar jag idag. Jag funderar mycket på saker och ting, ibland undermedvetet. Pusselbitar tar form i en ordnad röra och hittar sin plats, förr eller senare. Det är ofta om ganska vardagliga ting i mötet med omvärlden, lokalt och globalt. 

Jag har hundra projekt och idéer i mitt huvud samtidigt. Och de utvecklas över tiden och blir ibland till en del av ett blogginlägg. I mappen utkast i bloggen ligger 20 påbörjade inlägg och i en mapp i mobilen har jag ytterligare idéer. I min natur är jag inspirationsdriven. Jag måste vara inspirerad för att producera. I jobbet löser jag det med att jag också är väldigt plikttrogen och har deadlines, projektplaner och målsättningar på både kort och lång sikt. När det gäller bloggen däremot har jag lovat mig själv att den ska vara nöjesinriktad. Jag har bara vid enstaka tillfällen anlitat mitt professionella ja, haha. Så det som inspirerar för tillfället blir inlägg. Tack för att du har tålamod med det. 

Jag önskar mig nog mest av allt en möjlighet att förkovra mig under det nya året. Lära mig något som kan ge nya impulser och en ny riktning eller bränsle. Jag vet inte riktigt vad det ska vara och det är nog inte så viktigt heller, men det behöver vara i ett socialt sammanhang. Som några av er vet har jag ett barn med mycket stora omsorgsbehov. Det gör att det ibland kan ta en hel helg för mig att plantera om en blomma i en ny kruka. De flesta bilder tar jag samtidigt som jag håller mity barn i ena handen. Jag har  helt enkelt blivit ganska bra på att hitta short-cuts, att vara i nuet när det bjuds, att ha rutiner och att sänka kraven på mig själv. Jag har inte den där halvtimmens egen tid där jag kan plocka, fundera och sedan redigera. Jag måste välja. Tid är en bristvara, men jag har mycket annat i mitt liv som är fantastiskt. 

Må 2019 bjuda på solvarma dagar på landet, en god hälsa, brieost och jordgubbar, naturglädje, champagne, kaffe på förstukvisten, pussar från min älskling, träning, jobb, såpbubblor och lite egen tid. 

#1 / / Karin:

Hej!
Tack för att du tar dig tid och bjuder in oss i ditt rum. Det uppskattar jag mycket liksom dina reflektioner över livet och lärorika djupdykningar i intressanta ämnen. Tycker du också om såpbubblor? ;-)
Hälsa Karin

Svar: Såpbubblor är så fint och festligt. Jag blir så glad av dem. Och så kul att du också gillar dem. Önskar dig ett gott nytt år
Stiligahem