/ Antikviteter /

Det är blandningen som är grejen

(null)
Jag fortsätter att dela med mig av det som inspirerade mig från Antikmässan. Jag har fått så mycket fin respons att det känns lite extra kul att göra det. Inspiration kan komma i väldigt olika former. Så här kommer en kavalkad av sånt som fångade mitt intresse den här gången.

Det är väldigt sällan jag ser något som jag direkt vill kopiera in i mitt eget hem, men att möta andras kreativitet och fylla på med kunskap hjälper min egen kreativitet i nya eller kanske tydligare banor. I grund och botten är jag nyfiken av naturen och vill jag veta mer om sådant jag tycker om eller som fångar mitt intresse. 
(null)
Det här bordet i L. Edelstam Antik s monter fick jag lite habegär på, fast det är inte aktuellt. Vi har redan drömsoffbordet hemma.. Det här är från 1920-30-talet skulle jag tro och formgivaren är okänd, men så vansinnigt fint. 
(null)
Här gillade jag det lilla nätta skrivbordet, färgerna, och hur man komponerat föremålen.
(null)
Snyggt. Inte något för min hemmiljö, men säkert något som tilltalar många fler.  Kul att se planscher i inredningen igen. 
(null)
De här fåtöljerna ser sengustavianska ut, men visst måste det ha varit en soffa från början? Jo, på 1800-talet gjorde man om soffan till fåtöljer och målade om dem. 
(null)
Nordlings monter
(null)
Börjar du se färgtemat? Den ljusblå tråden
(null)
Lampor är något jag tycker tillför mycket i inredningen och det finns så mycket spännande lampor från olika tidsepoker, inte minst från 50-80-talet. Jag kan själv inte så mycket om dem, men det kan Sjöström antik (bilden ovan)...
(null)
...och Domino antik på sina olika sätt. 
(null)
Bibliotekskänslan hos Helms.
(null)
Fruktbestick från Meissen väckte habegär.
(null)
Vintagemode
(null)
Byrån.... och inte bara den
(null)
Vackra bokstöd från firma Svenskt Tenn daterade 1944. 


#1 / / anneliesblomsterochbakverk:

Tusen tack för rundturen! Dog lite när jag såg de där rosa fruktbesticken, himmel så fina <3

Svar: Visst var de fina. Min mamma fingrade på dem och när vi kom tillbaka var de sålda
Stiligahem