/ Fornasetti /

Fornasetti Legumi

(null)
Senaste auktionsfyndet är sex halvmåneformade salladierer i mönstret Legumi av Piero Fornasetti från 1950-talet. De blir superfina att duka med på landet. 

Jag tycker att det är fint att bryta av med en annorlunda form här och där. Det blir små intresseväckare. De halvmåneformade små faten kommer bli fina i kombination med såväl runda tallrikar eller som tilltuggsfat på bordet till sommarens välkomstdrink. De adderar både form och mönsterglädje. Bra köp, herr J! 
(null)
I serien Legumi har Fornasetti valt ut sex grönsaker, en för varje fat med det latinska namnet på ett band över mitten. Väldigt Fornasettiskt: Rädisan (Raphanus), purjolöken (Allium porrum), busktomat (solanum lycopersikum ), kronärtskocka (synara scolymus) morot (daucus carota) och aubergine (solanum melongentum) 
(null)

(null)

(null)

(null)
De som följt stiligahem länge, vet att jag har ett gott öga till Fornasetti. Jag har faktiskt fått en rätt stor samling vid det här laget. Men jag gillar verkligen inte till allt. Det ska vara lagom crazy. Jag har till exempel inget behov av något ur Tema e Variazione, de hundratals tolkningarna av Lina Cavalieri. Däremot drömmer jag om att fynda en stol med rygg i form av en kapitäl. 

Nyfiken på min samling? Via det här inlägget  an du se de flesta sakerna i min samling av  Fornasetti

Fornasetti