/ I säsong / Roslagsbacken /

Det börjar påskas

(null)

Det har så smått börjat påskpyntas här på landet. Metalläggen köpte vi till vårt gamla lantställe för ganska exakt tio år sedan, när allt lantligt skulle vara zinkpatinerat. Kommer ni ihåg? 


Jag tycker väldigt mycket om dem och är glad över att jag slog till. Där i affären tvekade jag. Behöver jag verkligen prydnadsägg? Men nu hör de till de saker som jag blir glad över att återse när jag öppnar påsklådan. 

(null) 

Herr J har tagit fram allt påskpynt ur våra gömmor. Jag och Hobbit tog med oss en sekatör på vår promenad under eftermiddagen och klippte av lite björkris. Påskpyntet har vi nog haft tio år det också. 

(null)

Vi brukar inte hänga det gula och rosa-bruna ihop, men det blev ju ganska bra. Passar fint i furuparadiset. Ja fjädrarna är också mångåriga - om det nu är någon som upprörs. Jag slänger inte saker som fungerar bara för att det är otrendigt. Då har ju den stackars fågeln plågats till ingen nytta allsInte ens fjädrar. Äggen tror jag att jag egentligen tröttnat på, men de får fortsätta att hänga med. Hemma har jag vackra porslinsägg från Royal Copenhagen som pynt. 

(null)
När jag ställer korgstolen med den brun-gula ikat-mönstrade kudden bredvid ser det ju rätt planerat ut, haha. 

Idag har jag rensat i mina rabatter. Jag har klippt bort prassliga blad, döda granar och rensat bort det första ogräset. Vi har varit på en loppis i närheten jag har gjort köttfärssås och tsatsiki. Jag gör väldigt god köttfärssås, om jag får säga det själv och tricket är att låta det puttra i minst en halvtimme. Tsatsiki äter vi till något annat en annan dag. Den mår bra av att stå lite. Hoppas att du har haft en härlig helg så här långt. Du får gärna berätta i kommentarerna om du vill. 

Jag funderar en hel del på våra sovrum här på landet. Jag tog med mig några tyger hit för att testa i vårt sovrum och jag tror att det blir en väldigt bra grund. Till Hobbitens rum letar vi en byrå, jag vill ha lite duvblå detaljer i hans rum och en målad byrå blir det nog, när vi väl hittar den. 

Foto: Anncha, stiligahem.se

#1 / / Angelica Wåhlin:

Ååh, så fint!

Svar: Så kul att du gillar vårt påskeri. Jag var lite osäker först om det var för tidigt att visa påskpynt, men påsken ligger så sent i år att det var okej. Fortsatt trevlig helg
Stiligahem

#2 / / Lisbeth :

Nu finns det fjädrar att köpa till påskriset som är från slaktade amerikanska kalkoner och det tycker jag känns lite bättre när djuren inte får lida. Så fint ni har det i er stuga.
Glad påsk

Svar: Vi trivs väldigt bra i vårt furuparadis, som är väldigt anpassat efter våra behov. Hoppas du får en fortsatt fin helg
Ah, vilket bra tips med de amerikanska kalkonerna. Det ska jag undersöka.
Stiligahem

#3 / / Madeleine:

Vad härligt att börja rensa i trädgården! Jag har börjat klippa ned min lavendel. Nu hoppas vi på regn!
Visa gärna bilder från din trädgård. Det är så roligt!

Svar: Jag har aldrig klippt ned min lavendel. Men det kanske man ska göra. Trädgården hos oss är verkligen långt ifrån det jag drömmer om, och fortfarande har vi rester från stormen Alfrida och byggjobbare här som återställer. Jag lovar att återkomma. Ja om solen tittar fram i eftermiddag ska jag visa hur det ser ut
Stiligahem

#4 / / Madeleine:

Du ska absolut klippa ned lavendeln. Blir knubbig och fin då!