/ Inspiration: stiliga hem /

Stuckatur och tapet på Linnégatan


(null)
Jag är i ett idésamlarläge. Skillnaden mot mitt vanliga inspirationssamlande är att jag bunkrar och plöjer en ny sorts impulser i gamla magasin bland annat. Jag har svårt att sätta fingret på vad detta nya är och den har inte heller hittat sin kontur.  Just nu tar läget sitt uttryck i tapetnörderi.

En episod i somras fick mig att tappa intresset för det vackra. Krukor gapade tomma och saker stod uppställda utan tanke. Det kändes meningslöst att ha det fint. Men behovet av det vackra omkring mig är större och jag har hittat tillbaka till lusten och viljan. 

Blev väldigt förtjust i tapeten. Har letat på flera romb-tapeter utan att hitta den här. Någon som vet?
(null)
Minns ni när alla gjorde stilleben under glasklockor? Så himla befriande kul att se det nu igen. 
(null)
(null)
Kan inte heller låta bli att visa den vackra stuckaturen och mer av kakelugnen. Gränslandet nyrenässans Och jugend i sin vackraste form. Sådär strax före förra sekelskiftet.
(null)

Foto: Alvhem


sekelskifte / tapeter
#1 / / Cecilia:

Så fint! Tapeten hette Soltorp och ingick i Duros Gammelsvenska, men när de uppdaterade kollektionen för några år sedan åkte den ut så jag trodde inte den gick att få tag på längre. Men så letade jag lite till och ser att Duro fortfarande säljer den under sitt "byggvaruhusmärke" Nyans så den finns till exempel på Bauhaus (https://www.bauhaus.se/tapet-nyans-soltorp-bla.html). Kulören verkar lite blekare och papperet kanske också är enklare, men kul att den inte hade utgått helt!

Svar: Tack så mycket för att du tar dig tid att hjälpa mig. Jag tyckte att den kändes dito men gick bet på att hitta den. Så glad jag blev.
Stiligahem