/ Inspiration: stiliga hem /

Sensommar på Waldemarsudde

(null)
Jag har börjat längtat efter att uttrycka mig kreativt. Skapa och förkovra mig. Är det inte det jag gör på bloggen, tänker någon. Jo det är mest i bloggform min skaparlust får utrymme. Det som gror i mig är en längtan att skapa mer analogt. Få en timme någon gång då och då att bara vara ostörd, tänka och skapa fritt. Näst bäst är att uppleva miljöer som är vackra. 

Jag vet att det är vackert när mina ögon stannar upp och vilar vid detaljer. När jag fångas av fulländade blickfång som gör själen lycklig. Det kan vara kompositioner, proportioner, färger och materialmöten i harmoni. När sonen var på läger i förra helgen hade jag äntligen möjlighet till en sådan stund. Istället för timslång köväntan till Lars Lerin maxade jag upplevelser i Waldemarsuddes sensommarträdgård

(null)
Det är en sådan vacker plats med en trädgård i terrasser och utsikt över inloppet till Stockholm
(null)
Heliotrop (Heliotropium arborescens) Marine har en ljuvlig doft och färg. Jag måste helt enkelt odla sådana. 
(null) 
Vattenblänk. Älskar’t. Skulle bra gärna kunna tänka mig det här upplägget någongång. Per Hasselbergs allegoriska näckrosen är bara sådär tidstypiskt underbar
(null)
Jag är svag för mörka blad och färger som är i gränslandet aprikos, rosa och gul. Den här rosen har allt jag drömmer om. Är det någon som vet vad det är för sort.
(null)
Carl Milles vackra Tritonskulptur är fin men vackrast är att träden speglar sig i vattenblänket. Jag undrar om inte den här är inspirerad av urnan.
(null)
Tycker som bekant väldigt mycket om arkitekturen från omkring 1910. Parkbänkar och stolar med cirkelformade ryggarna är så vackra. 
(null)
Triton av Carl Milles och kopia av den berömda Nike från Samothrake. 

(null)
Piprankor mot slottsfasaden är ett så rätt val. 
(null)
Vädd, Scabiosa, finns i många vackra färger. Jag gillar blommor som är vackra även med fröställningen och olika typer av vädd har just det. 
(null)
Humlemagneter är dessa rosenskära (cosmos) , för visst är det så? Nästa sommar ska jag ha en rabatt med sommarblommor
(null)
Bröllopsfotografering i denna vackra miljö kan inte bli annat än vackert. Tycker också om de vackra örnskulpturerna som också Carl Milles gjort och som vaktar ingången. 
(null)
Jag kanske börjar bli tant som gillar nejlikor, borstnejlikor, aster och eternell. Det här tror jag är den senare. Det är något med blom-blommor som i all sin enkelhet bara är vackra. 
(null)
Per Hasselbergs grodan gör sig fin som trädgårdsskulptur tillsammans med vita lejongap (Antirrhinum majus) och låga buxbomshäckar

Foto: Anncha, stiligahem