/ Trädgård /

Plantera lite tro på våren

(null)

I helgen har jag planterat lite tro, i hopp om en ny trädgårdssäsong. Här finns så mycket rådjur att det fick bli narcisser i olika gräddgula nyanser. Jag vet att de fagra blommande lökarna kommer glädja mig när det mesta är brunt om ett halvår. Jag planterade De flesta här på kullen där det ska bli en blå rabatt och dels i den murade rabatten. 

Vi har haft en härlig helg på landet. Vi har bakat äppelpaj och saftat äpplen och njutit av att vara i trädgården. I lördags kväll öppnade vi en flaska champagne och tände infravärmen på altanen. Där satt vi under var sin filt och såg solen gå ned. Härligt.  Den här perioden är lite vemodig. Sommaren är slut och hösten är i antågande men är ännu inte här. 

Det här planterade jag i den blivande blå rabatten 
(null)
Narcissus "cheerfulness" | en doftande dubbel  vit narciss som blir 45 cm höga. Foto: crocus.uk

(null)
Narcissus "Salomé" |  En laxfärgad och vit påsklilja på 45-50 cm. lång blomning utlovas. Foto : Lowes.co.uk

(null)
Narcissus "replete" |  En fyllig orange-  och cremefärgad narciss som jag tycker ser så spännande ut. 45 cm höga. Foto: farmergracy.co.uk

(null)
Narcissus "Erlicheer" | En klasblommande gräddvit narciss som ger 6-8 blommor på sina 50 cm höga stänglar och en doft därtill. Härligt. Foto: Leafari.com

(null)
Stjärnnarcissen "Lemon beauty" | med stora vita kronblad och en stjärnmönstrad gul bikrona. Foto: wshg.net

Och i den murade rabatten planterades: 
(null)
Narcissus "manly" | den vackra dubbla Manly blir 45 cm hög och ser mycket lovande ut. Med gräddiga och gula kronblad. 

(null)
Narcissus "Bell song" | den här glada vippkjolen kändes som ett absolut måste. Den blir 35 cm hög. Foto: johnscheepers.com#1 / / Annika Stiernstedt:

Vilka vackra narcisser du har planterat! Vi har samma problem som ni har i Roslagen fast på norra Värmdö. Rådjuren äter allt. I våras när det var så torrt åt dom t o m bladen på funkian. Var köpte du dina fina varianter? Kommer till Sverige till helgen och vill sätta lökar då, åh vad jag ser fram emot blomning i vår.
Hälsningar
Annika

Svar: Hej Annika, jag har köpt mina lökar via odla.se
Stiligahem