/ Uppåt väggarna /

Cinder rose


(null)

Jag har fått Farrow & Ball’s ljuvliga rosa färg Cinder rose på hjärnan. Jag vill bara ha ett rosa rum.  Jag försöker att övertala herr J om att det kunde vara fint på den framtida glasverandan, men han är inne på tapeter och det vore också kul.  Nu funderar jag istället på om inte gästtoaletten på landet skulle bli fin i rosa skrud. Då funkar de smårutiga gardinerna i hallonrött och grönt från Solåkra som jag satt upp. Idag är väggarna ljusblå.

Foto: Anncha, stiligahem.se


(null)
(null)
Jag har inte riktigt kunnat släppa tanken på en rosa glasveranda sedan jag såg den här. Foto: via Stiligahem
(null)
Här ser man hur fint det kan bli med rosa, grått och vitt tillsammans på träpaneler. Här lodrätt och hos oss vågrätt. Vår gästtoalett är ganska liten och här hoppas jag på att byta ut det stora badrumsskåpet mot en rund spegel och en nättare glashylla på sikt. 
Foto: Twuss.com

(null)
Gula metaller är en klassisk kombination mot rosa, men vita metaller ger ett fräschare intryck och passar fint i badrum. 
Foto: creatinghome.net


/ Trädgård /

Plantera lite tro på våren

(null)

I helgen har jag planterat lite tro, i hopp om en ny trädgårdssäsong. Här finns så mycket rådjur att det fick bli narcisser i olika gräddgula nyanser. Jag vet att de fagra blommande lökarna kommer glädja mig när det mesta är brunt om ett halvår. Jag planterade De flesta här på kullen där det ska bli en blå rabatt och dels i den murade rabatten. 

Vi har haft en härlig helg på landet. Vi har bakat äppelpaj och saftat äpplen och njutit av att vara i trädgården. I lördags kväll öppnade vi en flaska champagne och tände infravärmen på altanen. Där satt vi under var sin filt och såg solen gå ned. Härligt.  Den här perioden är lite vemodig. Sommaren är slut och hösten är i antågande men är ännu inte här. 

Det här planterade jag i den blivande blå rabatten 
(null)
Narcissus "cheerfulness" | en doftande dubbel  vit narciss som blir 45 cm höga. Foto: crocus.uk

(null)
Narcissus "Salomé" |  En laxfärgad och vit påsklilja på 45-50 cm. lång blomning utlovas. Foto : Lowes.co.uk

(null)
Narcissus "replete" |  En fyllig orange-  och cremefärgad narciss som jag tycker ser så spännande ut. 45 cm höga. Foto: farmergracy.co.uk

(null)
Narcissus "Erlicheer" | En klasblommande gräddvit narciss som ger 6-8 blommor på sina 50 cm höga stänglar och en doft därtill. Härligt. Foto: Leafari.com

(null)
Stjärnnarcissen "Lemon beauty" | med stora vita kronblad och en stjärnmönstrad gul bikrona. Foto: wshg.net

Och i den murade rabatten planterades: 
(null)
Narcissus "manly" | den vackra dubbla Manly blir 45 cm hög och ser mycket lovande ut. Med gräddiga och gula kronblad. 

(null)
Narcissus "Bell song" | den här glada vippkjolen kändes som ett absolut måste. Den blir 35 cm hög. Foto: johnscheepers.com/ Inspiration: stiliga hem /

Sensommar på Waldemarsudde

(null)
Jag har börjat längtat efter att uttrycka mig kreativt. Skapa och förkovra mig. Är det inte det jag gör på bloggen, tänker någon. Jo det är mest i bloggform min skaparlust får utrymme. Det som gror i mig är en längtan att skapa mer analogt. Få en timme någon gång då och då att bara vara ostörd, tänka och skapa fritt. Näst bäst är att uppleva miljöer som är vackra. 

Jag vet att det är vackert när mina ögon stannar upp och vilar vid detaljer. När jag fångas av fulländade blickfång som gör själen lycklig. Det kan vara kompositioner, proportioner, färger och materialmöten i harmoni. När sonen var på läger i förra helgen hade jag äntligen möjlighet till en sådan stund. Istället för timslång köväntan till Lars Lerin maxade jag upplevelser i Waldemarsuddes sensommarträdgård

(null)
Det är en sådan vacker plats med en trädgård i terrasser och utsikt över inloppet till Stockholm
(null)
Heliotrop (Heliotropium arborescens) Marine har en ljuvlig doft och färg. Jag måste helt enkelt odla sådana. 
(null) 
Vattenblänk. Älskar’t. Skulle bra gärna kunna tänka mig det här upplägget någongång. Per Hasselbergs allegoriska näckrosen är bara sådär tidstypiskt underbar
(null)
Jag är svag för mörka blad och färger som är i gränslandet aprikos, rosa och gul. Den här rosen har allt jag drömmer om. Är det någon som vet vad det är för sort.
(null)
Carl Milles vackra Tritonskulptur är fin men vackrast är att träden speglar sig i vattenblänket. Jag undrar om inte den här är inspirerad av urnan.
(null)
Tycker som bekant väldigt mycket om arkitekturen från omkring 1910. Parkbänkar och stolar med cirkelformade ryggarna är så vackra. 
(null)
Triton av Carl Milles och kopia av den berömda Nike från Samothrake. 

(null)
Piprankor mot slottsfasaden är ett så rätt val. 
(null)
Vädd, Scabiosa, finns i många vackra färger. Jag gillar blommor som är vackra även med fröställningen och olika typer av vädd har just det. 
(null)
Humlemagneter är dessa rosenskära (cosmos) , för visst är det så? Nästa sommar ska jag ha en rabatt med sommarblommor
(null)
Bröllopsfotografering i denna vackra miljö kan inte bli annat än vackert. Tycker också om de vackra örnskulpturerna som också Carl Milles gjort och som vaktar ingången. 
(null)
Jag kanske börjar bli tant som gillar nejlikor, borstnejlikor, aster och eternell. Det här tror jag är den senare. Det är något med blom-blommor som i all sin enkelhet bara är vackra. 
(null)
Per Hasselbergs grodan gör sig fin som trädgårdsskulptur tillsammans med vita lejongap (Antirrhinum majus) och låga buxbomshäckar

Foto: Anncha, stiligahem