/ Fornasetti /

Fornasetti love x 8

(null)
"What the heart thinks the mouth speaks" är ett av citaten på de åtta små kuvertfaten från Fornasetti i originalask som jag fick av herr J på min födelsedag. Jag blev så överraskad. Vi har hängt ihop i 15 år snart och fortfarande kan han "sweep me off my feet". 

Det är lätt att ta varandra för given efter många år tillsammans. De små irritationsmomenten och bristerna kan kännas som tunga tegelstenar emellanåt. Nä, saker är då verkligen inte alltid rosenrött. Att älska och att fortsätta älska är ett beslut grundat i ett löfte och en vilja att göra det möjligt. Med ett barn med stora omsorgsbehov och en man som är bolagsdirektör är tiden tillsammans i vardagen ganska minimal. Den som inte hämtar, jobbar sent. Och den som hämtar sitter med datorn i knäet, eller stryker tvätt. Att då se varandra och förgylla korta stunder är min man så bra på. När vi var på en fyrtioårsfest för några veckor sedan beskrevs min man i ett häfte som "en generös smålänning" och det är han mot alla dem som finns i hans sfär. 

Fornasetti är en av mina formkärlekar och man kan nog snart säga att jag har en samling. Gissa hur glad jag blev för de här faten, som jag tänker mig kan användas till att lägga ett bröd på vid en dukning? Fornasetti är på rätt sida av humor och kitsch. Bland citaten nämns "Love and a red nose can’t be hid" och "who loves me well loves my dog also". Man kan inte annat än att charmas, av faten, av presenten och min mans kärlek till mig. 

Nu ska jag springa till jobbet, men fyller på det här inlägget under dagen med mer. 

(null)

(null)

(null)Fornasetti