/ Arkitekturhistoria /

Ragnar Östbergs 20-tals penthouse


(null)
I gränslandet mellan nationalromantiken, arkitekturens Wagner, och den ytsmarta praktiska funkisen finns 20-talets arkitektur. Svensk arkitektur och formgivnings guldålder -swedish grace - som jag älskar. 

Det här är inte vilket penthouse som helst  utan signerat Stadshusarkitekten Ragnar Östberg. Jag klickar in på beskrivningen och hoppades få veta mer om objektet. Men där stod inget. Skäms på er Lagerlings att sälja ett objekt som det här och inte göra mer research på. Hur som helst är lägenheten byggd 1932.
(null)
Vardagsrummet med sex stora fönster. 
(null)

(null)
Två Pipistrello bordslampor av Gae Aulenti för Martinelli Luce. När lampan formgavs 1965, var lampan innovativ och banbrytande med sin skärm i metakrylat ochopalglas.  
(null)

Planlösning på lägenheten på 114 kvm med två terrasser, åt öster och väster. 
(null)
(null)

(null)

(null)

(null)
Inbyggda trettiotalsskåp
(null)
Sovrum med rundade detaljer vid fönster och dörr. Fint
Foto: Lagerlings #1 / / Karin :

OMG! Vilken våning, bland det läckraste jag har sett! Älskar 20-talets arkitektur, så sparsmakat, stiligt och klassiskt. Tack för att du delar. Trevlig helg!

Svar: Jag är också otroligt förtjust i den här tidens arkitektur. Det var en riktig wow-känsla när jag såg den, så det är kul att du också tyckte det. Trevlig söndag!
Stiligahem