/ Inspiration: stiliga hem /

LC2 och glasveranda

(null)
Jag var i mina tidiga 20 och bodde i en 60-talslägenhet med ett stort tredelat panoramafönster på Södermalm och drömde om två LC2-fåtöljer  mitt emot min kornblå soffa. Det var på 90-talet. Soffbordet var ett vitt marmorbord på stålställning och under bordet hade jag ett brunvitt koskinn. Tre hissgardinsvåder i ett cremefärgat linnetyg med detaljer i skinn. Soffan är förövrigt den vita vi har i stan. Jag tyckte att min lägenhet kändes New York. 

Jag kommer att tänka på den lägenheten när jag ser det här glaspartiet. Det är inte så ofta som man ser Le Corbusiers LC2 i hem till salu just nu och så sammanfaller det just med mitt inlägg om honom och den auktion som äger rum i Frankrike. Det har ännu inte blivit någon LC2 i mitt eget hem, men jag tycker fortfarande väldigt mycket om dem. 

Jag drömmer mig också in i känslan när vi har en glasveranda istället för det trista uterum vi har på landet. Jag längtar efter fönsterbrädor med pelargoner och att flytta ut entrédörren och slippa den stora öppna glugg som är där idag. Även om vi tänkt använda vårt som matsal och vi inte tänkt glasa hela väggen från golv till tak så blir jag ändå inspirerad. 
(null)
Fint med den generösa silvervasen på bordet i en vacker åttkantig form. 

Foto: Per Jansson fastighetsmäklare

glasveranda