/ Hos oss i stan /

Sneak peak: Helgens målningsprojekt


(null)
Våra barnfria helger har blivit projekthelger. När vi bedrev grönsaksodling i en 50 kvm potager brukade maken kalla det för arbetshelger. Jag tyckte inte det lät så kul, men herr J var förtjust i ordet. Däremot gillade jag, och gillar, när dagarna fylls av trädgårdsarbete. När vi kommer igång är vi otröttliga. I helgen har vi målat om i matsalen och flyttat bokhyllorna vi hade i hallen till matsalen. Vi är supernöjda.

Tidigare hade vi en vägghylla här och bänkförvaring, men när vi fick Roslagsbacken tog vi ned vägghyllan och sedan dess har långväggen gapat tom med spackelfläckar i väntan på en god idé. Vi testade med en tavelvägg och funderade på ett bok- eller vitrinskåp, alternativt en lägre avställningsyta, men landade till slut i bokhyllorna. 

Hyllorna är Billy-bokhyllor i björk, som herr J haft sedan före min tid. Jag tycker att de gör sig fint tillsammans med våra stolar i samma färg. I matsalen är det snedtak så vi kan inte ha påbyggnadsdelarna till hyllorna här. Däremot får vi plats med ytterligare en 40 cm-hylla. Billy i Björk är en utgående modell och det närmaste varuhuset med hyllan var Uppsala. Så det fick bli en snabb tur dit. Puh.

Väggen är målad med Farrow & Ball pavilion gray som är lik den färg vi har i vardagsrummet. När sovrummet gick från samma vita som i matsalen till mörkgrått hängde de tre rummen i fil inte ihop. Så det här blev perfekt. Kanske ingen utsvävning i färgval Men ombonat och mysigt. Typiskt oss att påbörja ett målnings- och möbleringsprojekt en lördagsmorgon. Båda skulle bort på olika middagar på kvällen så vi hade inte supermycket tid. Allt behövde också bli klart till sonen kom hem vid 16-tiden på söndagen. Vi hann.

Vi har också planer för vår hall. Vi har haft den röd i över tio år och vi har älskat det, men nu har vi båda bestämt oss för att den ska bli ljusare. Herr J är sugen på gult och jag funderar på lavendel. Jag skulle också kunna tänka mig ljust grönt. Inget är spikat. Vad tycker du?
(null)

(null)
Björk har alltid varit ett favoritträslag. Den gulnande färgen är verkligen inte modernt, men jag älskar det. 
(null)

(null)
#1 / / Inger:

Otroligt vackra bilder, så fint, inbjudande och personligt.
Bokhyllan sitter som en smäck i matsalen och höjer känslan av trevnad.
Har själv en bokhyllevägg i vår matsal och trivs med det.
Påsken är min favorithögtid av många anledningar och jag passar på att frossa i påskliljor, blir glad av den uppiggande färgen.
Gillar din blogg och er personliga, rofulla inredning.

Glad Påsk!

Svar: Påsken tycker jag också mycket om. Det är livsbejakande med färgerna och ögonen längtar efter gult. Både jag och min man gillar att omge oss med böcker. Vi har en ansenlig mängd både här och på landet. Så glad jag blir över dina vänliga ord. Kul att du hittat hit och till min blogg. Glad påsk

Önskar Anncha
Stiligahem

#2 / / Annika Stiernstedt:

Jättefint blev det! Vi har också F&B i vår våning. Matsalen grå Elephant's Breath. Jag ler alltid när jag noterar hur mycket samma saker vi har i våra inredningar. Givetvis har vi också bokhyllor på hela långväggen precis som ni. Det ger en sån ombonad känsla i matsalen. Ett litet tips: Vi har också som ni satt en smalare sektion på mitten, men den sticker ut några cm för att bryta av lite.
Ni kan känna er supernöjda med ert fina arbete! Snyggt jobbat!
Ha en bra vecka! Annika

Svar: Elephants breath är sååå vacker. Valde mellan den och pavilion gray. Förstås. Jag ler för mig själv när jag läser din kommentar. Vi är verkligen smaksystrar. Bra idé att skjuta ut mittensektionen. Tycker böcker är underbart. Både att läsa i och att se på.
Önskar dig en fin vecka. Vart tog helgens vårväder vägen? Hoppas att vi får varmare temperaturer igen snart. Varma hälsningar anncha
Stiligahem

#3 / / Maria:

Jag hatar björk! Men gillar att du älskar björk! Vive la différence!

Svar: Visst är det bra att vi kan gilla olika. Det är många som är känsliga för den gula färgen. Själv tycker jag att det är väldigt snyggt tillsammans med svart
Stiligahem

#4 / / Susanne:

Så snyggt det blev med väggfärgen och bokhyllan i matsalen!
Ni kanske tänker som vi, att hemmet får bli mer av ett vinterhem när man har ett sommar-dito.
Susanne

Svar: Det är ganska precis så vi också tänker. Sen är det här en lägenhet som gör sig vackrast i stearinljussken under hösten och vintern. Fint förstås när ljuset strilar in genom fönstrena nu också.
Stiligahem