/ Veckans accessoar /

Fina saker x 10 i april

(null)
Blått och trädgårdsgrejer står på min lista över finheter i april. Här blandar jag sånt jag önskar och sånt jag bara gillar.
(null)
1. Royal Copenhagens mega fluted har jag haft ett gott öga till länge. Just det här nya mönstret, nummer 8, är nog min favorit. 

(null)
2. Gunnar Wennerbergs vackra ytterfoder Liljekonvalj för Gustavsberg har jag inte kunnat släppa tanken på sedan jag såg den hos  Livingbyw.  Kanske blir det just den här till glasverandan på landet. 
(null)
3. Världens snyggaste vattenkanna kommer från Haws. Vi skulle behöva en ny hemma i stan eftersom den vi har läcker. Och på landet också. Helst en grön.
(null)
4. Ibland drabbar snålheten visheten. Så många gånger har jag varit på väg att klicka hem de här, men antingen är den höga eller den breda slut. Toolbox, Eva Solo
(null)
5. Jag har ett gott öga till ränder i porslin. En härlig tekanna med vackert handtag i mässing skulle förgylla mina testunder. Den här heter Hammershøi och är från Kähler.
(null)
6. Eldningssäsongen går mot sitt slut, men det spelar ingen roll.  Till landet önskar jag ett dekorativt eldningsställ och Emma i valnöt från Eldvarm ligger bra till.
(null)
7. En emaljskylt i blått med Roslagsbackens eget namn från skillingeemalj
(null)
8. Ett nytt bord till altanen på landet står högt upp på listan. Lucas med iläggsskivor från Sika-design tilltalar mig och finns för både inom- och utomhusbruk.
(null)
9. Det finns många som velat designa industrilampor och det är lätt att förstå när man ser den här. Jag drömmer om två Jieldé i svart eller mörkbrunt till vårt sovrum på landet. 

10. Vackra lyktor till trädgården för ljumma augustikvällar skulle inte vara så tokigt. De här har hämtat sitt namn från Vallmokapslar. Så underbara är Poppy från northern lights (översta bilden)