/ Arkitekturhistoria / Byggnadsvård /

Nybyggt 20-talshus i Djursholm

(null)

Det ser ut att vara byggt på 1920-talet, vid en första anblick och även när man ser detaljerna. Men huset är byggt 2017 av min instagramvän Byggnadsverk.se. Och nu är det till salu.

Det är väldigt sällan jag ser nutida hus som byggts helt med äldre tiders metoder. Inget har lämnats åt slumpen och när man ser mäklarbilderna kan man känna doften av virke och känslan av ett gediget friskt hus. Det är byggt ekologiskt.  Kanske har du läst ett inredningsreportage från ett nybyggt hus i den här stilen. Det har jag, men kan inte hitta det reportaget. 

Hur bygger man ekologiskt?
Huset är ekologiskt byggt med t ex träfiberisolering i väggarna istället för mineralull och återanvända enkupiga lertegelpannor på taket. Man har undvikit användningen av farliga kemikalier och fokuserat på miljövänliga val så som t ex genomgående användning av linoljefärger. 


(null)

(null)

(null)
Huset är helt nybyggt och jag gillar att man visar det ärligt genom att inte möblera upp det mer än så här. Att bara visa möbler för att ge en känsla av storlek.
(null)
Huset pryds förstås av en vacker kistspis. Den kallas så eftersom öppningen ofta har formen av en kista. Den är tegelmurad och därefter putsad och borstad för hand.
(null)
Köksstommar från IKEA, köksluckor i grått från Järfälla kök (Djursholm), bänkskiva i carraramarmor, vitt kakel ovan bänk samt bröstlist tidsenlig bröstlist från Gysinge. Helintegrerad kyl och frys från Neff, inbyggnadsugn, mikro och induktionshäll från Neff samt integrerad diskmaskin från Siemens. Köksfläkt i rostfritt från Fjäråskupan.
(null)

(null)
Till och med staketet är vackert utformat och målad i linoljefärg

Foto: Magnussons mäkleri#1 / / Maria:

Vilket vackert hus! Och med så mycket omsorg om byggteknik och detaljer, tänk att få flytta in där!

Svar: Visst är det ett fint hus. Nu är vi själva ganska nöjda med kombinationen lägenhet och land, men annars skulle jag nog vara spekulant på det här
Stiligahem