/ Trädgård /

Trädgårdstankar

(null)
Syrenerna på landet sjunger på sista versen och jag tycker inte att jag riktigt har njutit av dem i år. Jag funderade en stund över hur det kan komma sig. Jag går ju mina rundor på landet precis som jag gjort på tidigare platser. Doftar och njuter. Men tydligen kan jag inte helt ta in och njuta av något som inte också är estetiskt tilltalande. 

Det är något med proportionerna mellan den stora björken och de två syrenerna som gör utblicken plottrig. Vi har båda tänkt på det, och vid helgens plantskolebesök kom herr J ihåg detta och adderade en syren i inköpskorgen för att komplettera kollektionen. Det kommer att bli så fint. 
(null)
Tomten på landet har många soletärer, men få växter som binder ihop och väver samman helhetsintrycket. Längs husets långsida har vi påbörjat ett arbete med att få ihop tomten.  Igår gjorde vi en ny rabatt och planterade fem stycken Alchemilla Molis, jättedaggkåpor.  Här vill jag  nämligen bara ha gröna kullar på rad mellan gräs och hus, istället för ett rörigt område som man måste klippa högt gräs. Det kommer att bli en fin och lugn parallell till vinbärsbuskar, körsbärsträd , schersmin och magnolior på motsatt sida. Rabatten fortsätter runt hörnet och där har vi nu tagit bort en spretig rosbuske och en annan buske som mest sett risig ut. Kvar är bladverk från dagliljor, tror jag. 

Till altanen blev det ett olivträd och en praktmagnolia i kruka. Jag är skeptisk till om vi kan få praktmagnolian att trivas i växtzon 4, men maken är övertygad, så det blir upp till bevis. Vi samlar på oss växter i kruka, som får övervintra inomhus. 
(null)
Min första pion har slagit ut, men resten är i knopp. Den här heter Souvenir de Maxime Cornu och är ljuvlig i färgerna. 
(null)
Det är tredje helgen på rad som vi paddlar och sonen har börjat vänja sig vid rutinerna. Det tar alltid lite tid för honom att gilla nya saker. Första turen hade han matpanik och oroade sig för om han skulle få mat. Nu satt han lugnt och stilla i båten. Paddla är en skön form av motion.
(null)
Det här är kanske en paradisbuske. Det är spännande att upptäcka en ny trädgård och dess invånare. Det är nästan som en födelsedag med nya blomsterpaket då och då. 

Hoppas att ni alla har haft en riktigt skön helg. Vi har haft rekordvarmt.