/ Roslagsbacken /

Hurra för Sverige!

(null)
Så här på självaste Sveriges nationaldag tillåter jag mig själv att tänka lite på allt det som är bra med vårt land. På det vackra utomhus, på frihet, demokrati och allt fint jag har i mitt liv. 

Detta med att vi firar en nationaldag har kanske inte satt sig i själen än, men jag gillar den här dagen. Det är fint att ha en dag dedikerad till tacksamhet, en svensk thanksgiving. Vi spar sillen till midsommar och börjar lunchen med filmjölk och charkbricka. Ikväll blir det torsk på grillen och med sötsyrlig tomatsallad. Kanske är det så här vår nationaldagstradition ska se ut.

Jag har dukat med en duk köpt i Provence för närmare 20 år sedan. Jag tänker alldeles särskilt på min vän Susanne när jag tar fram den eftersom vi reste dit tillsammans. Då bodde vi i Köpenhamn och nu bor hon i Skottland med sin man. Det är en person jag tycker mycket om och är tacksam för att få kalla henne vän. 
(null)
Herr J har hissat flaggan och jag har plockat lite blommor på tomten. De där gratis nöjena i livet är jag också tacksam över. 
(null)
Tar fram min njutkopp från Fortnum & Mason som jag köpte tillsammans med min mamma i samband med min 50 årsdag i London. Det blev Lapsang från Sibyllans. Familjen, hela min fina familj som jag är så glad över. Jag blir glad när jag tänker på dem. Ja, jag har mycket att vara tacksam över. Bara att se mig omkring här ger små påminnelser om människor och roliga minnen.

Lyckönskningar på Nationaldagen alla bloggvänner. 

#1 / / emma:

åh så fin tekoppen var

Svar: Åh tack så mycket Emma. Den är köpt på Fortnum and Mason i London
Stiligahem