/ Inspiration: stiliga hem /

Glasveranda med Mårbacka pelargoner

(null)
Glasveranda har alltid stått högt upp på min önskelista. Jag är en ljussökare och ett uterum skulle onekligen förlänga säsongen. En av de finaste har instagramvännen @ki_junibacken som nu säljer sitt hus. Fönstrena är onekligen vackra, men inte bara det. Jag övertar gärna pelargoner och allt. 
(null)
Precis som på vårt furuparadis är verandan  entré. Det gör att man måste tänka på passager och möblera efter det. 
(null)
Vi håller nämligen på att ta sats för att bygga vår glasveranda på landet. I de bästa av världar hade vi bara behövt byta fönster, men verkligheten är den att det nuvarande uterummet inte är byggt bra. Taket lutar och grunden har en stor spricka av tyngden. Så istället för en uppdatering så behöver rubbet minus taket göras om. Det kommer att bli så fint när det är klart, men det är en stor grej. 

Om någon vecka påbörjas ett annat och efterlängtat projekt. Sektionen mot altanen, från kök och bibliotek ska få spröjsade glas från golv till tak. Vi byter ut två sovrumsdörrar mot altanen mot dito med spröjs och i vardagsrummet blir det fyra nya öppningsbara fönsterpar. Det kommer att göra stor skillnad för känslan i huset. 

(null)
En annan vinkel på den nedre glasverandan. 
(null)
(null)
Även på övervåningen finns ett underbart uterum som är förlängningen av ett sovrum. Där skulle jag inte ha något emot att vakna upp i. 

Foto: Fastighetsbyrån 

glasveranda
#1 / / Kerstinmaria:

Vilket hus! Vilket hem! Vilken trädgård! Och vilket lågt pris! Ja, det är det där med läget. Hade detta legat i någon attraktiv skärgårdskommun hade det nog kostat det tiodubbla!

Svar: Ja, tänk vilken skillnad det kan vara. Huset ligger ändå rätt nära Växjö som är en universitetsstad
Stiligahem