/ Byggnadsvård / Roslagsbacken /

Roslagsbacken: vardagsrummet

(null)

Jag letar efter rätt tyg till gardiner i vardagsrummet. Jag vill gärna hitta ett tyg med struktur i, inte för vitt, för beige eller för grått utan någonstans där mitt emellan. I väntan på rätt bjuder jag ändå på en bild från vardagsrummet. Vilken skillnad det blev med fönstrena. Precis den "cottage-känsla" vi eftersträvade. 

Vi väntar med glasverandan. Det består idag av ett oisolerat trallgolv och med väggar som inte är dimensionerade för att klara tyngden från fönstrena eller förberett för dörr. Det blir m a o en ganska stor omvandling fastän det är samma yta. Men när det blir klart kommer vardagsrummet och det rummet vara i fin samklang. Vardagsrummet har blivit ett mysigt rum. Den här varma sommaren är jag så glad över att kunna öppna fönster här. Vädringsfönster är säkert toppen i områden med knott, men att inte kunna öppna fönster för att släppa ut en geting är ingen höjdare. Så skönt med fönster. 
(null)
Vi lät göra fönsterbrädor som är 15 cm djupa. Det är precis lagom för ljusstakar och mindre krukor. 
(null)
Så här ser det ut nu
(null)
Halvvägs utan salningar och fönsterbrädor
(null)
Så här såg det ut före
(null)
Före med vädringsfönster
(null)
Samma fönster
#1 / / Annika Stiernstedt:

Så snyggt! Förstår att ni myser och trivs!
Apropos gardiner: inte för vitt, inte för beige, inte för grått och med struktur. Det du beckiver är ju faktiskt vitt linne. Tygverket på St Paulsgatan har möbellinne, inte så tjockt, som är jättesnygg som gardiner. Kostar ca 450 per meter. Finns också en tunnare kvalitet, typ för dukar, som kostar ca 160 kr per meter och som blir jättesnygg nära man tvättar i 60 grader och sedan tumlar tyget torrt. För mig finns i princip bara linnegardiner på landet.
Njut av det som är kvar av sommaren.
Kram Annika

Svar: Tack för bra tips. Ja, det är linnestruktur jag vill ha. Jag ska genast åka till St Paulsgatan när jag kommer hem till stan igen. Håller med dig om detta med linnegardiner och land. Finns det något finare. Önskar dig en fortsatt fin sommar
Stiligahem