/ Veckans accessoar /

Cykla med stil i vår

(null)
Vissa detaljer vill jag bara inte lämna åt slumpen. För mig är det inte så med allting. Vissa saker köper jag första bästa - nästan iallafall. En av de där viktiga accessoarerna är cykelkorgar. Från och med nu i allafall. Det finns ju hur många standardtråkiga modeller som helst. Och jag har svårt att förlika mig med en sån. Jag grämer mig varje gång jag behöver släpa runt på den för några ärenden på stan. En ful och otymplig grej passar inte alls min  stajl.
 
Den här cykelkorgen i bambu och rotting fick mig på helt nya tankar. Wow, kan en cykelkorg verkligen vara så här fin. Den här kan jag absolut tänka mig att gå på stan med. Eller ta med på en picnic i det gröna. Dessutom kan man ta ur den svarta insatsen om man vill det. Stort lajk på den. 
 
Den vackra cykelväskan är inte bara fin.  Det  finns en social hållbarhetssida och en fin historia bakom. Varje korg är handgjord av Pakofolket i Vietnam. Grundaren till "Form - a nomad design studio", Josefine,  träffade gruppen under de år hon bodde i Vietnam. Pako är en av många minoritetsgrupper i Vietnams högländer och bor i en av landets fattigaste provinser. Genom att köpa korgen hjälper man också familjer till en inkomst. Fint tycker jag 
 
Och så längtade jag plötsligt efter de där dagarna då man trampar fram i tunn kavaj och känner solen gassa mot huden och vinden fläkta skönt. Det dröjer några månader till vi är där. Och just nu är den vackra frostklädda staden så underbart vacker att man inte kan annat än att älska vintern. Och har ni märkt att det blir ljusare ute för varje dag som går. Underbart.
 
Stiligahem om rotting
Hur skördar man rotting och hur vet man om det är äkta? Här kan du läsa mer om en trendspaning om rotting från förra året och lite om dess historia.
Läs mer om rotting
 
 
(null)
foto: Form - a nomad design studio

hantverk / rotting