/ Antikviteter / Roslagsbacken /

Roslagsbacken: ”blombord”

(null)
Ni vet ju att ett blombord med kakelplattor stått på önskelistan till Roslagsbacken. När maken hittade det här domarbordet från 1600-talet på en nätauktion så blev jag överförtjust. Så fint det skulle vara med en antik skönhet till vårt 70-tals hus. Och nu är det vårt

Bordet har minst sagt patina och nästan medeltida målningar. Men så är det också från 1600-talets första hälft. Ett barockbord fanerad med valnöt och intarsiadekor av gripar och ornamentik. Underredet är nyare, bara från 1700-talet i svarvad furu och stenskiva i skiffer. Jag är stormförtjust.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Foto: Auktionsverket
#1 / / margareta Widell:

underbart bord, har du hittat en bra plats och tänker du använda det som blombord ? Bara att lyckönska till detta lilla mästerverk.
Fortsatt bra arbetsvecka.

Svar: Så kul att du gillade det också. Jag blev väldigt förtjust och tyckte att det blir ett fint blickfång i vår timrade stuga från 70-talet. Vi behövde något som ger rummet personlighet och historia. Det kommer nog däremot inte att vara ett blombord som sådant. Det är inte tillräckligt med dagsljus vid det här fönstret, utan jag tänker mig ett bord för föremål, böcker och ljusstakar.

Önskar dig en fin vecka
Stiligahem

#2 / / Karin :

Vilket vackert bord, nästan för fint som blombord :-)

Svar: Ja, det här vågar jag nog inte använda som blombord, utan det blir ett bord för lite föremål, ljusstakar osv i stället. Ser så mycket fram emot att få det på plats
Stiligahem

#3 / / Anonym:

Love it!!!!