/ Antikviteter /

Antikmässan 2018

(null)
 
En av årets höjdpunkter är Antikmässan. I år blev det under mässans sista timmar under söndagen och med sonen. Han har varit med flera år men i år fick jag muta med korv. Alla sätt är goda utom de dåliga, tänkte jag. Och båda var synnerligen nöjda. Favoritmontern var signerad Stella Polaris Antiques i min värld i allafall.  Här är en bildkavalkad...
 
Polaris Antiques
Jag är alltså så svag för mahogny och antika saker med guldram. Det här är en monter helt i min smak, med rokokobyråer, vackra bronsljusstakar och så vidare
Polaris Antiques
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Hoffmans antikhandel 
En monter där man verkligen nyttjat djupet är Hoffmans. Så väldigt vackert med plexiglaspiedestalerna.
Hoffmans antikhandel
(null)
 
Berglöfs antikhandel
Ett sånt här litet damarbetsbord/sybord i mahogny skulle gärna få flytta hem till oss. Så vackert med citrusträden och den gröna väggen. 
Berglöfs antikhandel
(null)
 
L Edelstams Konst & Antik
Jag blir lite sugen på en grön vägg i hallen när jag ser den här montern. Precis som tidigare år delar Edelstam monter med Berglöfs.
Edelstams Konst och antik
(null)
 
 
Hezekielssons Antik, Boden
En av de vackraste montrarna är Hezekielssons antik. Här finns de vackraste allmogemöblerna man kan tänka sig och dessutom så inspirerande vackert arrangerat. På deras fina instagramkonto kan man få se det tidskrävande arbetet med att ta fram originalfärgen på den vackra klockan. Vacker monter och väldigt trevliga.
Antikboden
(null)
 
(null)
 
(null)
 
A la Carte Antik
En som också kör sin stil rakt av och alltid bjuder på inspirerande miljöer är A La Carte Antik. Det där sparrisfatet till höger blev jag sugen på och den fina blomtrappan. Fast till blomtrappan behöver jag ett annat hus, ha ha. 
A la carte Antik
(null)
 
(null)
(null)
 
Thunér antikhandel
Smakfullaste montern är nästan alltid Thunérs. Hur vackert är det inte med duvblå väggar och isande ljusblå baljfåtöljer. 1700-tal när det bara är som bäst. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Årets monter - Sjöström Antik
Jag vet inte för vilken gång i ordningen som Sjöström Antik finns på Antikmässans prispall. I år med Årets monter. Så välförtjänt. Johan Sjöström har en fantastisk känsla för det eklektiska och för spännande kombinationer. Man kan inte annat än att bedåras. 
Sjöström antik
(null)
 
Inte heller jag kunde låta bli att fotografera blomsterklänningarna. Det här var min favorit
(null)
 
(null)
Anemoner och tulpaner i flaskor och glas tillsammans med mässingsljusstakar var fint och inspirerande.
 
Foto: Anncha @stiligahem.se
antikmässan