/ Allmänt /

Summan av lasterna..

(null)
Här bakom lönndörren döljer sig min hemliga last. Den är så hemlig att jag inte ens var medveten om den själv. Tills för några veckor sedan. 

Jag har inte en massa prylar på vinden, jag har ett system för att hålla garderoben up to date och sparar inte saker jag inte använder. Jag har hjälpt vänner att rensa. Det finns många saker jag behöver utveckla och bli bättre på, men hamstertendenser har jag inte, trodde jag. 

Det var herr J som tyckte jag skulle rensa min samling av snören. Först ville jag inte kännas vid att det fanns en samling, men i påse efter påse blottades min last. Jag kände mig liksom som jag medverkade i programmet lyxfällan när snöre efter snöre exponerades. Ett berg av snören i regnbågens alla färger. "Din snörsamling motsvarar ett värde av 4 000 kronor hörde jag min inre röst tala. Det normala är att man har två tre rullar". 

Det är bra att rensa. Det är bra att bli medveten. Och nu vet jag att jag inte behöver köpa snören de närmaste 15-20 åren. Det är föresten inte bara snören som jag samlar. Jag har en större samling "bra-att-ha-vykort" och      Jag kan inte slänga använda glasskartonger och hämtmatsburkar. Jag återanvänder dem som matlådor. Det är visserligen bra att jag inte slänger saker som är fullt fungerande, men här upplever jag att det gått ett steg för långt. Känner du igen dig?
(null)

#1 / / Inger:

Är du som den gamla damen som hade en burk med snören där det stod: "Snören för korta att använda"

Försöker hålla efter mitt samlande sedan villan blev utbytt mot lägenhet. Känns befriande.

Trevlig Helg!

Svar: Haha Inger, inte riktigt så men det ligger i farans riktning. Den stora fördelen med lägenhet är att det inte finns förvaringsutrymmen, utan man får begränsa sig. Trevlig helg
Stiligahem

#2 / / Karin :

Åh, vad jag känner igen mig :-) Köper och sparar vackra kort, brevpapper, omslagspapper och snören och inser efter några år att jag inte har användning av allt detta. Önskar jag fick det men tyvärr är det inte så. Kram till dig och trevlig helg!

Svar: Ha, det är precis så det är. Vissa vykort jag har vill jag inte heller göra mig av med
Stiligahem

#3 / / Mariamaria:

OM jag gör! Min högt älskade farfar, som höll mig uppdaterad om diverse filosofer under hela sitt liv (blev 98) poängterade ideligen vikten av att aldrig klippa av ett snöre, eller ett rep. Nej, det skulle användas i hela sin längd och han lärde mig HUR man skickar ett paket med bibehållande av hela snörets längd, UTAN att klippa av det. För att återigen kunna använda snöret och slippa upptäcka, att det var FÖR KORT. Älskade farfar på gott och ont! <3

Svar: Haha, vad jag skrattar gott när jag läser din kommentar. Blir väldigt nyfiken på att se dessa paket med lååånga snören. Och roligt att ha så tydliga minnen från någon som betyder så mycket
Stiligahem