/ Inspiration: stiliga hem /

Fönster och kakelugnar

(null)
Jag fastnar för detaljer. Tänk vad fönster och kakelugn gör för känslan i ett rum - ett ovalt rum dessutom. Jag förundras över att det finns så mycket vackert i Stockholms innerstad. Här finns tittgodis.

Ett av de mest omdiskuterade blogginläggen i veckan var det här av Trendenser  och handlade i korthet om färglösa pretentiösa inredningsreportage. Inlägget som sådant förvånade mig inte, men kanske just att det kom från Frida, som ofta beskrivit sig som färgrädd och har en blogg som är i linje med trenden. Hon är en av de bloggar jag följt längst och jag beundrar henne fastän våra stilmässiga ideal skiljer sig åt. 

I diskussionen fastnade jag vid Living by Ws kloka kommentar "be the change you want". Det fick bli utgångspunkten för en självreflektion kring vad stiligahem är för en typ av blogg. Vad jag vill se mer och mindre av. Jag gillar mina djupgående och mer berättande inlägg och återkommer ofta själv till dem. Jag vill att de ska vara stommen.  I vinter har dock orken, idéerna och lusten att skapa med ord känts långt borta, men nu i påsk har jag skrivit och förberett två. Jag har också en idé jag funderat på i flera år och som jag har textmaterial till, men där jag inte tycker att mitt fotograferande håller för. Vi får se. En annan sak jag funderade på var att visa fler hem som detta. Hem som kanske inte har helheten, men istället enstaka detaljer. Så då blir det så.

(null)
Vackra golv och fönster i ett ovalt rum på Riddargatan. 
(null)
Kakelugnen som får mig att vilja göra en hel inredning i lejongult.
(null)

Foto: Per Jansson fastighetsmäklare

#1 / / Annika Stiernstedt:

Delar din reflektion om Trendenser-Fridas inlägg. Blev lika förvånad som du. Det skadar inte att ägna sig år skälvreflektion ibland. Vem är just jag? Vad står jag för? Intressant att läsa alla kommentarer. Jag följer också hennes blogg, som jag tycker är bra, men jag tar inte till mig allt. Min stil är, liksom din, lite mer personlig, dvs vi vågar vara oss själva och tar till oss den inspiration som talat till just oss.
Tycker mycket om att läsa om dina djupgående och berättande inlägg, liksom dina, för mig, inspirerande bilder på inredningar.
Nu lider den kalla påsken mot sitt slut och jag önskar dig en bra vecka på nya jobbet.
Annika

Svar: Blir alltid så glad över dina kommentarer. De adderar alltid något extra som jag sätter stort pris på ska du veta. Visst var det intressant att läsa alla kommentarer till Fridas inlägg. Det är ganska skönt att inte behöva vara så ängslig i inredningen utan att kunna hämta inspiration från olika håll. Att ha ett hem som byggts upp genom årens lopp. Visst har påsken varit kylig, men nu värmer solen under dagen och vi har sett snön smälta på landet. I veckan utlovas varmare temperaturer. Det ser jag fram emot. Önskar dig en fin vecka!
Stiligahem