/ Hos oss i stan /

Don Jöns jugendsilversamling

(null)
Minns ni inlägget där jag listade mina fem favoriter från Bukowskis jugendsilverauktion? Det gör jag. Gissa om jag blev överraskad när jag kom hem häromdagen och ser en, två, tre ja f y r a föremål från auktionen på matsalsbordet. Han läser visst min blogg, min älskade, galna och generösa man. 

Jag anade ingenting. Vi delar kärleken till det vackra, så vi hade förstås pratat om föremålen lite kort. Ur ett kulturhistoriskt perspektiv och att det var kul att se många samtida föremål. Men inget om vare sig vilja eller önskan om att köpa ens ett föremål. Ändå budade han hem fyra av föremålen på min lista. Jag vet att herr J är generös med presenter, gärna sätter guldkant på vardagen och emellanåt klickar in på bloggen, men detta hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Vilken överraskning. 

Det snackas mycket om influencers, de stora bloggarna som lever på samarbeten med olika företag. Komikern Katrin Sundberg gör en underbar tolkning . Jag ser mig själv inte som influencer, men kanske skulle göra det i fortsättningen. För att influera innebär väl ändå att påverka och påverkat har jag uppenbart gjort. Inte bara en gång. Och på hemmaplan. 

Och så är jag fortfarande efter en vecka väldigt kär i föremålen. Helt rätt val. Nu återstår bara problematiken var vi ska förvara dem? Det blir nog ett vitrinskåp här också så småningom. 
(null)
Detta vackra ytterfoder
(null)
Detalj från tulpanvasen, som förövrigt är perfekt för tio tulpaner eller fem
(null)
Besticken var större än jag trodde. Det är jag så glad för. Så användbara.
(null)
Den fina burken är så söt. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Foto: Anncha, stiligahem.se


nationalromantik / silver
#1 / / Weronica - Living by W:

Slingrande jugendestetik - så vackert! Svårt att välja en favorit bland föremålen, men om jag måste så blir det nog ytterfodret med snäckor. Skulpturalt oemotståndligt! Njut av dina föremål, kärleken och helgen!

Svar: Ytterfodret med snäckorna är nog min favorit också i sin unika formgivning. Skulpturalt oemotståndligt var ordet. Önskar dig också en härlig helg.
Stiligahem

#2 / / Karin :

Vilka fantastiska silverpjäser och hantverket bakom. Klassiskt och silver är alltid, alltid i tiden. Vilken initiativrik och kreativ man du har :-) Leve kärleken!

Svar: Pjäserna är t o m vackrare i verkligheten. Jag uppskattar alltid ett fint hantverk och silverföremål i synnerhet. Han är bra, herr J.
Stiligahem